17 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Листопад 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Оголошення>Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 08 листопада 2021
Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 08 листопада 2021

Сьогодні Волинська область перейшла до «червоної» зони епідемічної небезпеки, що передбачає найсуворіші обмеження. Втім вони переважно стосуються невакцинованих. Без 100-відсоткового щеплення персоналу забороняється робота закладів громадського харчування, непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, розважальних центрів, закладів освіти тощо. Відповідні норми діють і для відвідувачів цих закладів.

Як відомо, у районі сформовані рейдові групи, які стежать за дотриманням карантинних вимог, здійснюють перевірки документів, які підтверджують COVID-безпечність. У разі відсутності відповідних документів у громадян складаються адмінпротоколи про порушення правил карантину, які опісля направляються до суду для ухвалення рішення. Передбачений штраф – від 17 до 34 тис. грн. 

Автором та читачем диктанту у цьому році стане відомий український письменник Юрій Андрухович.

Як приєднатися до написання диктанту?

О 10.00 трансляція диктанту розпочнеться одразу на декількох платформах:

Упродовж останньої доби в Камінь-Каширському районі зареєстровано 30 нових випадків коронавірусної інфекції, зокрема:

Плануєте взяти під опіку або піклування дитину чи недієздатну особу? Гід з державних послуг підкаже, як це зробити. Підготували для вас добірку послуг для опікунів та піклувальників на Гіді. 

Всі служби, які здійснюють контроль за дотриманням карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки, працюють у посиленому режимі. Про це йшлося під час засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося сьогодні, 8 листопада 2021 року, під керівництвом голови райдержадміністрації Ольги Ващук. Очільники територіальних громад долучилися до роботи у форматі відеоконференції.

«Доступних ліків» стало більше. З 1 жовтня цього року люди з епілепсією, розладами психіки та поведінки можуть отримувати лікарські засоби безоплатно або з незначною доплатою, у рамках програми «Доступні ліки».

Загалом додано 57 препаратів  для лікування епілепсії, розладів психіки та поведінки (зокрема, посттравматичним стресовим розладом, шизофренією, афективними розладами, депресією та невротичними розладами) Із них 18 - повністю безоплатні, решта - з доплатою.  Вартість препаратів аптеці відшкодує Національна служба здоров’я України.

Україна отримує цю вакцину безкоштовно у межах COVAX – ініціативи солідарності міжнародної спільноти для доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн світу.

Нагадаємо, що Moderna (mRNA-1273) – це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною компанією.

Періодично у соцмережах можна побачити відео та публікації, де вказується, що демонстрація COVID-сертифікату чи довідки про вакцинацію – це розголошення медичної таємниці. Автори таких дописів стверджують, що ніхто не може вимагати показати відповідний документ, оскільки це порушення прав громадян.

Дехто навіть сперечається із правоохоронцями, екіпажем транспорту чи співробітниками громадських закладів з приводу вимоги пред’явити документ про вакцинацію.

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua