29 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>«Дія»: реалізація послуг
Середа, 16 грудня 2020 12:32

«Дія»: реалізація послуг

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2020 № 278 «Про реалізацію експериментального проекту щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, та відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України для виїзду за кордон» реалізується експериментальний проект щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України для виїзду за кордон та реєстраційного номеру облікової картки платника податків у 2020-2021 років (далі – експериментальний проект) з використанням мобільного додатку Дія.

Також у абзаці 7 пункту 70.9. Податкового Кодексу України (зі змінами ЗУ 786-IX від 14.07.2020) вказано, що особа може пред’явити копію документа, що засвідчує реєстрацію особи в Державному реєстрі, у тому числі і в електронному вигляді, за умови наявності в одержувача інформації технічної можливості здійснити перевірку відповідності реєстраційних даних фізичної особи даним Державного реєстру в електронній формі інформаційно телекомунікаційними засобами з використанням засобів технічного та криптографічного захисту інформації відповідно до вимог законодавства з питань захисту інформації. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2019 року № 1051 «Про реалізацію експериментального проекту щодо застосування електронних студентських (учнівських) квитків» реалізується експериментальний проект щодо застосування електронних студентських (учнівських) квитків закладу вищої та/або професійної (професійно-технічної)освіти на період проведення експерименту.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2019 року № 956 «Про реалізацію експериментального проекту щодо застосування електронного посвідчення водія та електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу» реалізується експериментальний проект щодо застосування електронного посвідчення водія та електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, які можуть пред’являтися поліцейським замість посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, виготовлених на бланках, для підтвердження водієм права керування та права користування транспортним засобом.

Постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України» та від 16.09.2020 № 910 «Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи» запроваджено застосування електронної довідки, що є відображенням в електронному вигляді інформації, що міститься в довідці, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи.

Постановою Кабінету Міністрів України № 911 від 23.09.2020 «Про реалізацію експериментального проекту щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у свідоцтві про народження, 3 та інформації про зареєстроване місце проживання, що є у володінні та розпорядженні Державної міграційної служби» реалізується експериментальний проект щодо застосування в електронному вигляді інформації, що міститься в свідоцтві про народження дитини. Його електронні копії застосовуються органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними та фізичними особами у таких самих випадках, коли відповідно до вимог законодавства пред’являються оригінали або копії свідоцтва про народження, виготовленого на паперовому бланку, інші документи (відомості, дані) про реєстраційний номер облікової картки платника податків, зареєстроване місце проживання, зокрема під час надання адміністративних та інших послуг, з урахуванням вимог Порядку, затвердженого цією постановою.

Таким чином, у мобільному додатку Дія відображаються:

● біометричні паспорти (ID-картка, паспорт громадянина України для виїзду за кордон),

● студентський квиток,

● посвідчення водія,

● свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу,

● страховий поліс транспортного засобу,

● картка платника податків,

● свідоцтво про народження,

● довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Міністерство цифрової трансформації надає Покрокову інструкцію з перевірки електронних цифрових документів.

Також наголошуємо, що перевірка дійсності документу відбувається за допомогою сканування унікального QR-коду документа. Він генерується при натисканні на картку документа та діє лише 3 хвилини. Перевіряючий сканує QR-код за допомогою рідера QR-кодів. В мобільному додатку Дія (в оновленні від 2 червня 2020 року) він вбудований у додаток. Після сканування QR-коду 4 документа у смартфоні перевіряючого з'являються дані відсканованого документу особи. Для отримання даних особи, перевіряючий також має бути аутентифікований в мобільному додатку Дія.

Для використання функцій з перевірки дійсності електронних документів додатку Дія достатньо використання смартфону, який підтримує функцію сканування унікального QR-коду. Завантажити актуальний додаток Дія можна на його офіційному сайті https://go.diia.app/. Для можливості передачі засобами Порталу Дія за бажанням особи електронної копії відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у її паспорті громадянина України у формі картки, та/або електронної копії відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в її паспорті громадянина України для виїзду за кордон, до інших інформаційних систем, а також інших документів, які містяться у застосунку Дія – необхідно підключити власні інформаційні системи до Порталу Дія, шляхом укладення з технічним адміністратором Порталу Дія договору про надання послуги підключення інформаційної системи до Порталу Дія, який є договором приєднання.

 

Міністерство цифрової трансформації України

Переглядів 878
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua