25 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Центр зайнятості інформує>Виконання Програми зайнятості населення за 2018 рік
Четвер, 10 січня 2019 12:32

Виконання Програми зайнятості населення за 2018 рік

Протягом   2018 року послугами Камінь-Каширської районної філії Волинської обласної служби зайнятості скористалося 1376 осіб, з них мали статус безробітного 603 особи. Станом на 01.01.2019 в районній філії перебуває на обліку 156 безробітних, з них  110 - жінок, 58 -молодь у віці до 35 років, 118  – мешканці сільської місцевості.

Протягом звітного періоду  отримували  допомогу по безробіттю 523 особи. Середній розмір допомоги по безробіттю у звітному місяці становив 2194 грн., мінімальний – 544 грн., максимальний – 7684 грн.

      За сприянням служби зайнятості  активними   заходами служби зайнятості охоплено 65,8% безробітних громадян, які звернулись до служби зайнятості.

       Районною філією  за звітний період  працевлаштовано  762 особи, з них 265 безробітних, 15  - працевлаштовано самостійно, у тому числі за  ЦПД. Середня  тривалість працевлаштування безробітних становила 112 днів, До набуття статусу безробітного працевлаштовано 66% від загальної кількості працевлаштованих. За звітний період знято без працевлаштування 182 особи.

Одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності отримали 2 особи. Підприємницька діяльність безробітними, яким  через відсутність підходящої роботи була виплачена  допомога по безробіттю одноразово, здійснюється у сфері роздрібної торгівлі та надання освітніх послуг.

За направленням служби зайнятості для потреб роботодавців проходили професійне навчання 109  безробітних, в тому числі стажування на  робочих місцях у роботодавця 29 осіб. Після закінчення профнавчання 100% працевлаштовання на конкретні робочі місця під замовлення роботодавців.

20 безробітних працевлаштовано на нові робочі місця із здійсненням компенсації  єдиного соціального внеску для 17  роботодавців.

З метою розширення можливостей щодо забезпечення зайнятості громадян, проводиться організація громадських робіт та робіт тимчасового характеру. На громадські роботи залучено 25 осіб, використано коштів – 26,5 тис. грн.     На інші роботи тимчасового характеру залучено 176 осіб. Роботи тимчасового характеру проводились в ДП «Камінь – Каширське лісове господарство», ДП «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство Камінь-Каширськагроліс» ТзОВ «Біоресурс 2015», ТОВ «Бренвель», ТзОВ «ДОФ АРБО», ПП «Трави Волині» та у фізичних осіб-підприємців.      

        За  звітний період  2018 року роботодавцями району було подано   783 вакансії, укомплектовано 771,  рівень укомплектування яких становить 91 %,.  Вакансії подало 261 роботодавців. Середня тривалість актуальності  вакансій 6 днів. В розрізі заробітної плати: 591 вакансія з мінімальною зарплатою,

                                                        192 від мінімальної до середньомісячної (                            поверх 7,0 тис грн.)

                                                          7 вакансій  було подано зі скороченим режимом роботи

Середня зарплата у вакансіях становила 3816 грн.

В розрізі галузей:

Сільське та лісове господарство – 45 вакансій

 Переробна промисловість – 91

Постачання електроенергії – 28

Водопостачання – 3

 Будівництво – 3

Торгівля – 167

Транспорт – 30

Харчування – 150

Державне управління – 21

Освіта – 184

Охорона здоровя – 42

      В 2018 році було надано 3847  послуги для  роботодавців району. Проведено – 32 семінари,      13  ярмарок вакансій.

       В галузі профорієнтації застосовуються активні форми роботи з незайнятим населенням. Проводяться семінари з техніки пошуку роботи,  семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність, презентації послуг з професійного навчання, а також заходи, спрямовані на запобігання неврегульованої трудової міграції, сприяння легальній зайнятості і соціальному захисті. Всього районною службою зайнятості за  2018 рік  надано 9722  профорієнтаційні  послуги,  охоплено 4504 особи, проведено – 488 семінари, 21 інший захід.

      З метою ознайомлення  учнів випускних класів  шкіл району,  учнів професійно-технічного училища зі світом професій, орієнтації на правильний вибір професії, ознайомлення з  можливостями працевлаштування в сучасних умовах проводяться семінари, тренінги, профорієнтаційні зустрічі, виховні години, дні відкритих дверей, ярмарки професій та зустрічі з роботодавцями району. В рамках реалізації Програми щодо професійної орієнтації до 2020 року із шкільною   молоддю  було проведено 52 заходів, з учнями професійно-технічного училища-12 заходів.  

     Важливу роль у формуванні нових підходів на ринку праці відіграли нові  інноваційні методи роботи: відео-резюме безробітних та скайп- співбесіди з роботодавцями. Відзнято       65 відеорезюме, які  розміщено на ютуб та фейсбук та поданих роботодавцям району. Проведено 16  скайп – співвбесід з роботодавцями, 25 осіб працевлаштовано. 16 безробітних осіб скористались електронним кабінетом шукача роботи.

      Пошукачі роботи отримали можливість дистанційного навчання та навчання он-лайн за допомогою освітнього проекту PROMETHEUS та реалізації соціального проекту з вивчення англійської мови на базі он-лайн платформи “Lingva. Skills”. За допомогою «Електронної черги» кожен може самостійно, не витрачаючи зайвого часу, записатися на індивідуальний прийом до фахівця через мережу Інтернет.
    З метою популяризації вакансії, наглядної демонстрації приміщення, умов праці, робочого місця та обладнання, на якому потрібно працювати  створюються фото вакансії та презентації підприємств.
    Актуальні  питання  зайнятості та інформації про вільні робочі місця  висвітлюються в ЗМІ, веб-сайтах  районної державної адміністрації,  Волинського обласного центру зайнятості, новинах району та газети «Полісся».  Відео-резюме та інформаційні повідомлення розміщуються на сторінці фейсбук,  сайті  Волинського обласного центру зайнятості.  

     Велика увага в службі зайнятості приділяється окремим категоріям населення. Протягом звітного періоду послугами районної філії скористались 27 учасника АТО, з них 20-мали статус безробітного, 4-працевлаштовано.  На даний час перебуває на обліку в районній філії 6 учасника АТО. Середній розмір допомоги по  безробіттю 4939 грн. Проблемним питанням є їх працевлаштування.  Проведено зустрічі з сільськими головами та роботодавцями  по даному питанню. Інформаційні матеріали щодо послуг та можливостей служби зайнятості розміщені у райвійськкомісаріатах.

За період 2018 року перебувала 1 особа з внутрішньо – переміщених, проживає в с. Нуйно.

У 2018 році до служби зайнятості звернулося 19 осіб з обмеженими можливостями, працевлаштовано – 6, на даний час перебуває – 3 чол.

     На сьогодні служба зайнятості району вивчає суспільно - економічні процеси, подає пропозиції щодо співпраці заради позитивного результату, зокрема зменшенню кількості незайнятих громадян, підвищенню мотивації до зайнятості та покращення можливостей пошуку роботи.

     В роботі застосовуємо підхід кейс – менеджменту та профілювання, тобто передбачається оцінка ситуації та потреби клієнтів, планування заходів для безробітних, організація надання допомоги в працевлаштуванні безробітним, супровід клієнта спеціалістом центру зайнятості.

  

Переглядів 1176
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua