16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Середа, 30 березня 2016 09:59

У Мін’юсті почала працювати робоча група «Модернізація правового регулювання умов ведення бізнесу в Україні»

Сьогодні у Мін'юсті під головуванням заступника Міністра юстиції Сергія Петухова відбулося перше засідання Робочої групи «Модернізація правового регулювання умов ведення бізнесу в Україні», завданням якої є напрацювання бази для реформи комерційного законодавства та ліквідації Господарського кодексу.
«Міністерство юстиції несе відповідальність за розробку нових законодавчих актів та систематизацію існуючого законодавства. Але, враховуючи важливість цього питання ми залучаємо широке коло зацікавлених осіб. Ми відкриті до консультацій задля того, щоб побачити позицію наукового і професійного юридичного середовища щодо цих питань. У даному випадку Робоча група буде дорадчим органом», - зазначив заступник Міністра юстиції.
За його словами, Робоча група буде поділена на 5 менших підгруп, які відповідатимуть за різні напрямки: «Публічні і адміністративні засади комерційної діяльності», «Майнова основа комерційної діяльності», «Організаційно-правові форми», «Зобов'язання», а також «Відповідальність та банкрутство». При цьому, кожен з учасників може брати участь у роботі за кількома напрямками.
«Ми пропонуємо, щоб у кожній підгрупі був співголова від Міністерства юстиції, який відповідає за основну роботу, та співголова, обраний учасниками підгрупи. Вже наступного тижня пройдуть перші засідання підгруп, в ході яких учасники мають визначити голову та секретаря кожної підгрупи», - наголосив Сергій Петухов.
Він також зауважив: всі протоколи та рішення підгруп будуть розміщені на сайті міністерства у відкритому доступі. Разом з тим, документи, які стосуються діяльності кожної з підгруп, будуть доступні для всіх учасників Робочої групи. Завдяки цьому вдасться забезпечити координацію дій між різними підгрупами, аби при напрацюванні пропозицій не виникало юридичних колізій.
«Роботу я бачу в 2 етапи. Перший етап – аналіз положень Господарського кодексу з точки зору його дублювання іншими законами та його регуляторного впливу. Відповідно, перша частина роботи буде спрямована на те, щоб оцінити, які є проблеми невідповідності господарського й цивільного законодавства. А вже другим етапом стане знаходження рішень цих проблем», - додав заступник Міністра юстиції.
«Наше завдання спільними зусиллями забезпечити максимальний консенсус в суспільстві й у професійному середовищі», - зазначив Сергій Петухов.
За його словами, кінцевим результатам роботи має стати напрацювання відповідного законопроекту до початку осені.

Переглядів 1802
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua