20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Вівторок, 23 лютого 2016 09:56

На Волині обговорили механізми передачі повноважень у сфері державної реєстрації

16 лютого 2016 року у приміщенні Волинської обласної державної адміністрації відбулася спільна нарада у відеоселекторному режимі, учасниками якої були керівники апаратів районних державних адміністрацій та керівники ЦНАПів області.

Організаторами заходу виступили: Волинська обласна державна адміністрація в особі керівника апарату облдержадміністрації Дмитра Дубняка, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентина Кухарика, в.о. заступника начальника з питань державної реєстрації Алли Мазур та представників Держгеокадастру у Волинській області.

Темою для обговорення були питання передачі повноважень від окремих територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади до районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Зокрема, обговорювались питання щодо виконання Законів України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців» і деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

Як зазначалося під час наради, з першого січня 2016 року повноваження органів юстиції будуть поступово передаватися на місця до моменту завершення цього процесу у визначений Законом строк – 30 квітня 2016 року. Тому задля виконання вищезазначених законів необхідно організувати роботу щодо передачі повноважень у сфері державної реєстрації від територіальних органів управління юстиції районним державним адміністраціям, виконавчим органам сільських, селищних, міських рад та іншим акредитованим суб'єктам державної реєстрації.

Під час наради було обговорено низку проблемних питань, пов'язаних із передачею повноважень. Зокрема, йшлося про кадрові укомплектування РДА, МВК, адже задля прийняття повноважень щодо державної реєстрації у райдержадміністраціях та виконавчих комітетах міст обласного значення необхідно створити спеціальні структурні підрозділи (відділи, сектори) та додатково ввести посади державних реєстраторів, надати їм доступи до відповідних Реєстрів.

В.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентином Кухариком було акцентовано увагу присутніх у студіях у режимі відеоселектроного зв'язку на збереженні кадрового потенціалу державних реєстраторів, які працюють на сьогодні в системі органів юстиції і , які можуть бути переведені до новостворених органів реєстрації.

Зазначимо, що наразі Луцька міська рада та Луцька, Ківерцівська, Рожищенська РДА вже затвердили відповідну штатну чисельність структурних підрозділів в сфері державної реєстрації і активно вживають всі передбачені чиним законодавством заходи щодо децентралізації повноважень в сфері державної реєстрації.

Учасники наради висловили впевненість у тому, що відповідна робота своєчасно, а саме у строк до 30 квітня 2016 року, буде проведена і в інших районних державних адміністраціях області.

Переглядів 1902
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua