19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Середа, 03 лютого 2016 10:32

На Волині підбито підсумки роботи установ виконання покарань за 2015 рік

20 січня відбулося розширене засідання колегії управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області під керівництвом начальника управління, полковника внутрішньої служби Олександра Герасимчука за результатами роботи органів, установ виконання покарань та Луцького слідчого ізолятора за 2015 рік.

У роботі колегії взяли участь директор департаменту фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку, головний бухгалтер Державної пенітенціарної служби України Олександр Коцупал, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Світлана Мишковець, виконувач обов'язки начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентин Кухарик та заступник прокурора Волинської області, старший радник юстиції Дмитро Марченко.

З доповіддю "Про підсумки оперативно-службової, виробничо-господарської та фінансової діяльності установ виконання покарань та Луцького слідчого ізолятора управління ДПтС у Волинській області за 2015 рік та основні завдання для покращення стану справ" виступив перший заступник начальника управління, полковник внутрішньої служби Андрій Скіць. Він доповів присутнім про результати оперативно-службової діяльності органів та установ області за 2015 рік, а також окреслив основні завдання та пріоритети на поточний рік у сфері дотримання законності та порядку в місцях позбавлення волі.

Представник центрального апарату Олександр Коцупал в ході свого виступу наголосив на тому, що тільки спільною працею і зусиллями можна виконати ті завдання, які ставить перед кримінально-виконавчою службою держава.

Про підсумки соціально-виховної, психологічної та кадрової роботи в установах області доповів заступник начальника управління, підполковник внутрішньої служби Юрій Безушкевич. Виступаючий виділив ряд основних завдань, які ставить перед собою соціально-виховна та психологічна служба у 2016 році. Зокрема, серед іншого він зосередив увагу на співпраці проведення спільних заходів між Головним територіальним управлінням юстиції у Волинській області та управлінням Державної пенітенціарної служби у Волинській області, які проводяться на виконання вимог наказу Міністерства юстиції України від 17.11.2011 № 3339/5 "Про затвердження напрямків взаємодії між територіальними органами Міністерства юстиції України та органами і установами, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України".

Цю тезу підтримав присутній на засіданні колегії виконувач обов'язки начальника головного територіального управління юстиції в області Валентин Кухарик, та наголосив, що співпраця між двома установами буде продовжена і в цьому році.

Заступник начальника управління, підполковник внутрішньої служби Валентин Бойченко прозвітував присутнім про стан виробничо-господарської та фінансової діяльності в установах виконання покарань Волині.

Учасники колегії у своїх виступах були одностайними: актуальним питанням на сьогодні є повне реформування системи виконання покарань, яке, за словами Міністра юстиції України Павла Петренка, є серед головних завдань Мін'юсту на 2016 рік. Діюча, побудована на старих форматах і принципах система має бути і буде кардинально змінена. Натомість сучасні підходи будуть зорієнтовані не на покарання, а на повернення засуджених до звичайного повноцінного життя в суспільстві. Для цього необхідно покращити умови відбування покарання, забезпечити непорушність прав засуджених та створити умови для персонального розвитку кожного з тих, хто колись зробив помилку і порушив закон, але, усвідомивши свою провину, готовий стати повноцінним членом суспільства.

Під час засідання колегії розмова була досить конструктивною: надана критична оцінка керівникам, які мають суттєві недопрацювання у роботі, а персонал, який сумлінно виконував посадові обов'язки, був відзначений начальником управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Олександром Герасимчуком нагородами.

Начальник управління Олександр Герасимчук подякував усім присутнім за проведену роботу і націлив прикласти ще більше зусиль, щоб якісно виконати завдання, поставленні перед установами виконання покарань Волинської області.

Переглядів 2059
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua