26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Вівторок, 24 листопада 2015 10:52

Рухаємося вперед по роботі у боротьбі з корупцією

Вже наступного року, коли почнуть працювати всі органи, покликані упереджувати та боротися з корупцією слід очікувати реальних справ проти корупціонерів. Про це сьогодні в ході Міжнародної антикорупційної конференції повідомила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова.

«З наступного року, коли запрацюють разом Національне агентство із запобігання корупції, Національне антикорупційне бюро, антикорупційна прокуратура, офіс із повернення вкрадених активів і Державне бюро розслідувань, яке забере функцію розслідування від прокуратури, ми побачимо багато ефективно розслідуваних проваджень», - заявила перший заступник Міністра юстиції.

Вона також зауважила, що нині Україні вдалося значно просунутися в процесі боротьби з корупцією. Після Революції гідності в Україні було прийнято дуже прогресивний пакет законодавства щодо боротьби з корупцією, якого немає в більшості європейських країн. Була створена модель, яка включає як елементи превенції, так і органи, які займатимуться розслідуванням корупційних коштів і поверненням їх державі.

При цьому вона зауважила: всі нарікання на велику кількість органів, які займатимуться реалізацією антикорупційної політики є безпідставними.

«Функціонування такої кількості органів виправдане їх функціоналом. Законодавство не передбачає перехресних функцій. Ці органи разом почнуть комплексну боротьбу з корупцією, яка в комплексі із судовою реформою дасть те, чого так очікує наше суспільство», - зазначила перший заступник Міністра юстиції.

Окрему увагу, за її словами буде приділено антикорупційній комунікаційнійстратегії, щоб ефективно інформувати суспільство про реформи. Адже громадяни мають чітко розуміти, що відбувається в процесі запровадження антикорупційної реформи.

«Кожен має розуміти, що боротьба з корупцією починається не лише з затримання чиновників, а з кожного з нас. Кожен з нас має прийняти для себе рішення, що він є громадянином України і готовий не платити та не брати хабарі», - резюмувала Наталія Севостьянова

Переглядів 1582
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua