19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Вівторок, 20 жовтня 2015 09:06

Зареєструвати бізнес в Мін’юсті, ДФС, Пенсійному фонді та органах статистики можна буде впродовж робочого дня вже з 17 жовтня 2015 року

З 17 жовтня 2015 року вступили в силу спільні накази Міністерства юстиції та Міністерства фінансів про електронний онлайн обмін інформацією між відомствами. Відповідні документи з Мінекономіки, яке відповідає за органи статистики, та Мінсоцполітики, яке відповідає за Пенсійний фонд, були підписані ще 2 тижні тому.
Якщо ви зареєструвалися в реєстрі Мін'юсту, кожні 2 години ця інформація в електронному вигляді потрапляє до інших органів. А ці органи протягом двох годин надають оновлену інформацію зі свого реєстру. Іншими словами, якщо ви на початку дня зареєструвалися як підприємець, до кінця дня ви вже будете стояти на обліку в усіх інших органах без необхідності ходити по цих органах і стояти в чергах.
При цьому, наступних 2 тижні система працюватиме у тестовому режимі. За цей час буде виявлено та усунуто всі недоліки.
Це дасть можливість українським громадянам зареєструвати свій бізнес за 24 години. Окрім іншого, це дуже серйозний маяк для Світового банку для підвищення позиції України в рейтингу Doing Business.
Водночас на сьогодні 78% центрів надання адмінпослуг вже підключилися до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Це означає, що при зверненні до цих центрів за дозвільним документом у вас не мають права вимагати, наприклад, довідку про те, що ви підприємець. Доступ до реєстру є у відповідного співробітника центру і він сам може перевірити цю інформацію.
Завершенням процесу децентралізації і передачі функцій з реєстрації на місця має стати прийняття парламентом пакету з 4 законів, які були ініційовані Мін'юстом, щодо повної передачі функції щодо реєстрації бізнесу та нерухомості місцевим органам влади й нотаріусам.
Після проголошення парламентом на початку наступного місяця пакету цих законів, буде завершена реформа в сфері реєстрації.
Також до прийняття закону центри надання адмінпослуг мають відкритися у Чернівцях, Львові, Вінниці, Луцьку та низці інших міст в рамках реалізації пілотного проекту. А в Одесі 16 жовтня в рамках пілотного проекту відкрився будинок юстиції, який є спільною роботою Міністерства юстиції з Одеською ОДА.

Олег Пасько, начальник головного територіального управління юстиції в області

Переглядів 1404
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua