29 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Начальниця РВА Ольга Ващук провела засідання комісії з питань ТЕБ та НС
П'ятниця, 15 липня 2022 12:22

Начальниця РВА Ольга Ващук провела засідання комісії з питань ТЕБ та НС

Війна змушує жити з усіма її засторогами, а паралельно розв’язувати питання та проблеми, які завше на часі. Зокрема, це стосується соціально-економічного розвитку та забезпечення стабільності в районі.

Цьому й присвятили засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося сьогодні, 15 липня 2022 року, під керівництвом начальниці районної військової адміністрації Ольги Ващук.

З-поміж усього, говорили про пожежну безпеку в лісових масивах і під час жнивної кампанії та про епідемічну ситуацію.

Пожежонебезпечний період у своїй активній фазі

Щоденно рятувальники спільно з працівниками поліції, екологами, представниками територіальних громад здійснюють профілактичну роботу для збереження врожаю зернових культур і лісів від знищення вогнем. Зокрема, організовують рейдові відпрацювання населених пунктів для інформування громадян про необхідність суворого дотримання вимог пожежної безпеки в побуті та під час жнивної пори. Про це повідомив заступник начальника Камінь-Каширського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області Андрій Багнюк.

За словами Андрія Миколайовича, на базі всіх сільськогосподарських підприємств проводять додаткові інструктажі, зокрема щодо наявності та застосування первинних засобів пожежогасіння.

Для літнього періоду характерне поширення окремих інфекційних захворювань

Як повідомив лікар-епідеміолог Камінь-Каширського районного відділу ДУ «Волинський обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Валерій Дунайчук, аналіз інфекційної захворюваності в районі свідчить про нестійку епідемічну ситуацію. 

– Існує ризик виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Окрім того, поширюються інфекційні хвороби, переносниками яких є кліщі. Також пріоритетної уваги заслуговують питання профілактики кору, краснухи, епідпаротиту, кашлюку, дифтерії, правцю, поліомієліту. Тому слід звернути увагу на стан вакцинації дітей та дорослих, позаяк це найбільш надійний засіб захисту, – наголосив Валерій Савович.

Щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної недуги, то в районі вона контрольована. На зменшення захворюваності суттєво вплинула імунізація. Слід зазначити, що вакцинальна кампанія продовжується.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації 

Переглядів 782
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua