27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Про епідситуацію та щеплення дітей від поліомієліту говорили учасники апаратної наради
Понеділок, 14 лютого 2022 12:48

Про епідситуацію та щеплення дітей від поліомієліту говорили учасники апаратної наради

Під час апаратної наради, яку 14 лютого 2022 року провела голова райдержадміністрації Ольга Ващук, йшлося про стан епідемічної ситуації щодо COVID-19 і проведення кампанії імунізації проти поліомієліту.

Відповідну інформацію озвучив в. о. завідувача Камінь-Каширського районного відділу ДУ «Волинський обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Валерій Дунайчук.

– Динаміка захворюваності коронавірусною недугою на Камінь-Каширщині дублює обласні та державні тенденції. На сьогодні середньорайонний показник все ще перевищений у Маневицькій та Прилісненській територіальних громадах. У порівнянні з минулим тижнем протягом поточного зафіксований ріст захворюваності на 5 %, – зазначив Валерій Савович. – Наразі маємо два ефективних шляхи протидії поширенню COVID-19 – вакцинація та дотримання карантинних обмежень. Для охоплення населення щепленнями функціонує достатньо місць імунізації, мобільні бригади здійснюють виїзди безпосередньо в населені пункти.

Також Валерій Дунайчук поінформував, що в районі майже 30 тисяч осіб отримали повний курс вакцинації, зокрема:

Любешівська ТГ – 36,2 %;

Маневицька ТГ – 36 %;

Камінь-Каширська ТГ і Сошичненська ТГ – 26,1 %

Прилісненська ТГ – 17 %.

Потому перейшли до обговорення питання щеплення дітей проти поліомієліту. У жовтні 2021 року в Україні зафіксували спалах цієї недуги в Рівненській області, а в січні цього року – другий випадок на Закарпатті. За рекомендаціями ВООЗ, розповсюдження вірусу припиниться, якщо в країні буде вакциновано проти поліо понад 95 % дітей. 

Відповідно до Національного календаря, дітей щеплюють від поліо 6 разів:

- у 2 та 4 місяці від народження – інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) (ін'єкції);

- у 6 та 18 місяців, а також у 6 та 14 років – оральною поліомієлітною вакциною (ОПВ) (краплі).

Тож у відповідь на спалах інфікування поліовірусом від 1 лютого 2022 року розпочалася кампанія імунізації. На першому етапі вакцинують дітей, котрі пропустили одне з перших щеплень (у 2 та 4 місяці) або не отримали їх зовсім. Щеплення проводять інактивованою вакциною ІПВ (ін’єкціями). Відтак, батькам необхідно звернутися до свого сімейного лікаря, аби перевірити статус щеплень в дитини згідно з Календарем та, у разі потреби, надолужити пропущені щеплення.

Поліомієліт – високозаразне вірусне захворювання, що може викликати невиліковний параліч і призвести до смерті. Причиною його спалаху є виключно низький відсоток охоплення щепленнями, альтернативи яким немає, адже ліків від поліо не існує.

– Говорити про поліомієліт сьогодні важливо, як ніколи, адже в зоні ризику – діти. Тому батьки першочергово повинні перевірити вакцинальний статус дитини, а разом з тим – переглянути свій погляд щодо імунізації від поліомієліту. Щеплення – єдиний спосіб надати кожній дитині індивідуальний захист від інфікування поліовірусом, – резюмувала голова РДА Ольга Ващук.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації

Переглядів 636
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua