28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Підтримка належного рівня пожежної безпеки повинна бути на особливому контролі, – голова РДА Ольга Ващук
П'ятниця, 24 грудня 2021 17:13

Підтримка належного рівня пожежної безпеки повинна бути на особливому контролі, – голова РДА Ольга Ващук

Щоб застерегти мешканців громад від вчинків, які можуть призвести до пожеж з трагічними наслідками, особовий склад Камінь-Каширського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області проводить відпрацювання населених пунктів, зокрема житлового сектору. Оскільки в районі почастішали випадки отруєння людей чадним газом, то основна увага під час заходів приділяється дотриманню правил безпеки. Про це в ході засідання колегії РДА повідомив начальник відповідного районного відомства Віталій Деркач.

За словами доповідача, на сьогодні ситуація з пожежами та загибеллю людей на них – все ще напружена. З початку року на території Камінь-Каширського району виникло 186 пожеж, внаслідок яких загинуло 10 жителів. Як свідчить статистика, в основному причинами трагедій є незнання громадянами елементарних вимог правил пожежної безпеки та їх недотримання в повсякденному житті, особливо це стосується літніх людей та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

– Наразі левова частка роботи зосереджена на реалізації дієвих заходів для покращення стану протипожежного захисту населених пунктів, а саме інформування про правила безпечного використання пічного опалення, електричних приладів обігріву та обережного поводження з вогнем. Зокрема, під час відпрацювань безоплатно вручили громадянам автономні димові пожежні сповіщувачі, які автоматично вмикаються у випадку виявлення чадного газу та високої концентрації диму в будинку. Слід зазначити, що прилади надані в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, – зазначив Віталій Миколайович.

У рамках розгляду зазначеного вище питання члени колегії також заслухали начальницю відділу житлово-комунального господарства та екології райдержадміністрації Орину Чосік, яка поінформувала про стан експлуатації газових котелень, що працюють на природному газі, у закладах освіти та соціальної сфери району.

Нагадаємо, посилення роботи в цьому напрямку пов’язане з тим, що не так давно в одній зі шкіл Ковельського району відбулося руйнування конструкцій будівлі газової котельні. Тож, аби не допустити прикрих випадків на Камінь-Каширщині, у районі була створена робоча група, яка й провела обстеження котелень.

– Підтримка належного рівня пожежної безпеки як в побуті, так і в професійній сфері, повинна бути на особливому контролі. Відтак, потрібна спільність дій не лише компетентних органів, місцевої влади, а й обізнаність та відповідальність самих жителів району. Адже статистика дуже сумна – гинуть дорослі, гинуть діти. Тому доцільно посилити інформаційно-роз’яснювальну та пожежно-профілактичну роботу серед населення, – резюмувала голова райдержадміністрації Ольга Ващук.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації 

Переглядів 654
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua