27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>У фокусі уваги – питання військової тематики
П'ятниця, 24 грудня 2021 14:34

У фокусі уваги – питання військової тематики

На розширеному засіданні колегії райдержадміністрації, яке відбулося 24 грудня 2021 року під керівництвом очільниці виконавчої гілки влади краю Ольги Ващук, обговорили питання військової тематики.

Враховуючи те, що безпекова ситуація держави – перед новими викликами та загрозами, триває посилення системи обороноздатності. Так, відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» від 16 липня 2021 року, який буде введений в дію з 1 січня 2022-го, в Збройних Силах України вводять новий рід військ – сили територіальної оборони (ТрО). Наразі визначені місця розташування батальйонів бригад ТрО, зокрема у Камінь-Каширському районі пунктом дислокації є село Хотешів.

– Важливо чітко зрозуміти системи управління, комплектування, а також вагоме місце тероборони у безпековій структурі, її практичні та реальні завдання, – каже заступник командира військової частини А7060 Геннадій Качула. – У ході адміністративної реформи окремі обов’язки щодо цього питання покладені саме на місцеву владу. Ми зараз на шляху становлення, тому ресурси на мінімальному рівні, забезпечуємо першочергові потреби. У перспективі – кадрове наповнення, розширення площин роботи, а для цього необхідний певний фінансовий фундамент.

Своєю чергою голова райдержадміністрації Ольга Ващук звернулася до керівників територіальних громад району:

– Враховуючи те, що відповідальними за цей напрям роботи є не лише військові, а й органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, необхідно забезпечити всебічну підтримку підрозділу ТрО, зокрема подбати про облаштування та оснащення приміщення, виділеного на ці потреби, прийняття та реалізації відповідних програм їх матеріального забезпечення.

Тож очільники громад запевнили, що готові надати підрозділу ТрО відповідну допомогу та підтримку.

Не оминули увагою й питання проходження призову громадян на строкову військову службу та завдання щодо комплектування Збройних сил України 2021 році військовослужбовцями служби за контрактом.

За словами начальника відділу мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Валерія Головейчука, центри комплектації та соціальної підтримки продовжують оповіщення призовників, направляють повідомлення в правоохоронні органи про розшук громадян, які ухиляються від виконання конституційного обов’язку. Так, до адміністративної відповідальності притягнуто вже понад 600 «ухилянтів».

На сьогодні лідером з виконання планових показників є Любешівська громада.

Таким чином під час колегії було обговорено шляхи розв’язання проблемних питань з метою ефективного виконання державних завдань.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації 

Переглядів 837
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua