28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Уряд України підвів підсумки 6 років виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС
Вівторок, 29 червня 2021 13:01

Уряд України підвів підсумки 6 років виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Вперше Уряд України представив звіт щодо виконання Угоди про асоціацію та підвів підсумки з ефектів інтеграції України до ЄС за 6 років, а не тільки за попередній рік.

«‎За останні 2 роки динаміка виконання Угоди про асоціацію щодо наближення законодавства надзвичайно зросла. Наші відносини з ЄС не статитичні, а динамічні, і є залежність від прогресу за попередні роки – чим успішніше і потужніше ми працюємо сьогодні, тим більше можливостей у нас з’являється завтра» – сказала Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

За словами Віцепрем’єрки, велика частина роботи також приділяється тому, щоб Україна вийшла за межі формату виконання «домашньої роботи».

«‎Протягом п’яти років Україна послідовно впроваджувала законодавство, яке стосується технічного регулювання і сьогодні ми говоримо про підписання Угоди АСАА і ця робота здійснюється Євросоюзом – це взаємні двосторонні переговори. У 2019-2020 році Парламент та Уряд ухвалили довгоочікувані зміни, які стосуються реформи митної політики і сьогодні ми плануємо, що вже на саміті Україна-ЄС буде рішення про початок переговорів щодо приєднання України до європейської системи транзиту. Також ми сьогодні можемо підтвердити, що сфера телекомунікаційних послуг визнана тою сферою, де Україна отримає перший режим внутрішнього ринку. Тобто ми говоримо, що фізичне «‎зшивання» з точки зору спільних зобов’язань в рамках європейської інтеграції має місце», – сказала Ольга Стефанішина.

Урядовиця також наголосила на необхідності оновлення Угоди про асоціацію та розвитку інструментів, які дозволятимуть українським підприємцям, малому та середньому бізнесу знімати бар'єри, які створюються через відсутність логістики, належної прикордонно-митної інфраструктури та технічні бар’єри у торгівлі.

Детальніше на Євроінтеграційному порталі: https://cutt.ly/In5eFAU

За сприяння Представництва ЄС в Україні European Union in Ukraine та проєкту ЄС Association4U

Переглядів 940
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua