01 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>На Камінь-Каширщині триває боротьба з нелегальним бізнесом
Вівторок, 22 червня 2021 16:00

На Камінь-Каширщині триває боротьба з нелегальним бізнесом

Протидія тіньовій діяльності у лісовій галузі – питання, котре перебуває на особливому контролі у голови райдержадміністрації Ольги Ващук. З цією метою очільниця виконавчої гілки влади краю доручила контролюючим органам і групам оперативного реагування здійснити рейди та комплексні перевірки пилорам, які знаходяться на території району.

Про результати проведених заходів говорили під час комісії з обстеження, легалізації роботи лісопильних об’єктів та ліквідації нелегального обігу деревини. Засідання відбулося сьогодні, 22 червня 2021 року, під керівництвом голови РДА.

Так, за оперативними даними, перевірено понад 60 лісопильних об’єктів, серед яких виявлені непоодинокі факти правопорушень.

– Розв’язати наявну проблему можна лише скоординованими зусиллями, – зауважує Ольга Петрівна. – Але першочергово до роботи спеціальних робочих груп потрібно активно залучати голів територіальних громад і старостинських округів. Не варто забувати, що йдеться про вагомі додаткові надходження у місцеві бюджети.  

Відтак, члени комісії вирішили:

- рекомендувати компетентним службам та органам місцевого самоврядування провести детальний  аналіз щодо осіб, які мають у власності лісопильні станки та здійснюють господарську діяльність з метою отримання прибутку;

- здійснити профілактичну роботу з відповідною категорією громадян, встановивши при цьому терміни для легалізації їх підприємницької  діяльності та подальшої сплати податків;

- у разі відмови власників пилорам працювати у правовому полі, залучатимуть інспекторів управління Держпраці, які уповноважені для проведення перевірок суб’єктів господарювання на предмет дотримання вимог законодавства.

– Здійснюючи відповідні заходи, ми ні в якому разі не намагаємося обмежити права власників лісопильних об’єктів. Просто всі, хто займається будь-якою незаконною діяльністю, повинні нести відповідальність згідно з буквою закону. Тому, якщо бажаєте працювати – будь ласка! Узаконюйте свою зайнятість, створюйте легальні робочі місця та сплачуйте податки, – резюмувала голова райдержадміністрації Ольги Ващук.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації       

Переглядів 964
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua