17 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>ТОП-пріоритети роботи голови РДА: «Велике будівництво», підтримка бійців, пасажирські перевезення…
Четвер, 01 квітня 2021 14:48

ТОП-пріоритети роботи голови РДА: «Велике будівництво», підтримка бійців, пасажирські перевезення…

У коментарі журналістам «Полісся» Ольга Ващук зазначила:

– Очолювати об’єднаний район – це потрійна відповідальність у першу чергу перед жителями краю, перед родиною та, зрештою, перед собою. І хоча левова частка повноважень разом із соціальними об’єктами передані на територіальні громади, це не звільняє від відповідальності. Саме тому я маю великі надії та віру в те, що спільно з виконавчою гілкою влади в області, органами місцевого самоврядування, депутатським корпусом, приватним сектором економіки ми втілимо хороші справи. Я готова до співпраці та завжди відкрита для спілкування, незважаючи на політичні амбіції та погляди.

Разом з тим Ольга Петрівна визначила ТОП-10 пріоритетів у своїй роботі як голови районної державної адміністрації.

– Передусім це подальша реалізація «Великого будівництва». Президентська програма набуває все більших обертів. Її ефективність виправдана. Так, модернізація приймального відділення Камінь-Каширської ЦРЛ, яка відбулася в рамках цієї програми, дає можливість в рази скоротити час на порятунок життя і здоров’я пацієнтів. Надалі – школа у Стобихівці. Також боротьба з COVID-19. Наразі в районі відносно стабільні показники захворюваності цією недугою. Однак, за словами медиків, епідемічна ситуація – хитка. Тому в планах – розширення ковідного ліжкового фонду. Важливою, а почасти надто болючою є тема підтримки воїнів АТО/ООС, сімей загиблих Героїв, яка містить різні сфери: соціальну, психологічну, побутову, моральну… Розумію, що далеко не всі питання можна врегулювати на рівні району, але готова сприяти їх вирішенню на користь захисників України. Маю чудову співпрацю з громадською організацією ветеранів АТО/ООС «Побратим». Сподіваюся, що найближчим часом відбудеться зустріч також з представниками Любешівського та Маневицького громадських осередків.

У числі важливих завдань Ольга Петрівна ставить врегулювання питань пільгових перевезень пасажирів, та зручного доїзду жителів віддалених населених пунктів до районного центру, забезпечення вимог інклюзивності в усіх сферах життєдіяльності району. А також перегляд системи організації шкільного харчування та її приведення у відповідність до стандартів. До речі, за словами голови РДА, вже створена робоча комісія, яка працюватиме над виявленням проблемних питань, починаючи від оснащення та гігієни й закінчуючи станом задоволеності учнів і батьків шкільними обідами.

– Працюватимемо над синхронізацією діяльності органу виконавчої влади відповідно до загальнодержавних завдань. Йдеться про цифрову грамотність, яка пропагує актуальні стандарти доступності публічних сервісів та послуг. Адже це не тільки можливості та зручність, а й економія часу. До прикладу, гід з державних послуг – єдиний офіційний ресурс, що містить інформацію про всі державні послуги, які надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Відтак, будемо старатися, аби «розумні» технології мали широкий застосунок серед краян, тим паче, що над цим працюватиме окремий структурний підрозділ.

В пріоритеті посадовиця визначає і розвиток економіки. Завдання – робити Камінь-Каширщину привабливою для інвесторів спільно з очільниками територіальних громад. Важливою вважає і співпрацю з молоддю, аби молоді люди бачили себе в майбутньому свого району, прагнули розвивати його, змінювати, осучаснювати.

– Як би банально це не звучало, але моїм основним пріоритетом є людяність. Звичайно, життя невпинно підкидає різні виклики, від яких часом буває дуже складно. Ні професійні досягнення, ні особисті переживання просто так не трапляються на життєвому шляху. Тому в будь-якому випадку надзвичайно важливу роль відіграє підтримка колег, рідних і близьких людей. Мені з цим безмежно пощастило, адже в роботі я покладаюсь на команду фахівців своєї справи, а «домашні» дають можливість прислухатися до себе. Вони – моя емоційна гармонія та внутрішній баланс. Зі свого боку, я намагаюся робити те ж саме. В цьому для мене і є людяність. Ніколи не розділяю цю рису на особисте та професійне, – підсумувала Ольга Ващук.

 

Тетяна Приходько, районна газета «Полісся»

Переглядів 884
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua