17 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>У Луцьку відбувся скорботний вечір «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх»
Вівторок, 30 жовтня 2018 08:04

У Луцьку відбувся скорботний вечір «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх»

Оберігати пам'ять про наших Героїв та дбати про Україну. Саме до цього закликав голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко учасників тематичного вечору «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх», що відбувся в неділю, 28 жовтня 2018 року.

Аби вшанувати пам'ять військовослужбовців Волині, котрі загинули при виконанні бойових дій на сході України, громадська організація «Члени родин загиблих в АТО «Надія» ініціювала проведення такого заходу. Підтримав реалізацію задуму й очільник регіону.

Захід розпочався у Свято-Троїцькому кафедральному соборі із панахиди за сучасними Героями, котрі загинули в боротьбі з російським агресором. По тому ж у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка відбувся, власне, вечір пам’яті. Слід зауважити, що у фойє закладу також відкрили фотовиставку, присвячену Героям АТО.

Спершу до рідних, мам, дружин, дітей та просто знайомих загиблих у російсько-українській війні військовослужбовців звернувся Олександр Савченко. Він зауважив, що не варто звертати уваги на тих людей, котрі запитують: «А для чого був Майдан?» Адже якби саме з Майдану не пішли в небуття наші Герої, то важко сказати, де сьогодні був би наш ворог і чи не дістався б він Волині.

– Дуже важко, коли Герої йдуть від нас... Ці діти, чоловіки, як правило, дуже молодого продуктивного віку повинні були народжувати, але вони віддали життя, щоб ми могли народжувати, – підкреслив Олександр Ілліч.

Що ж стосується війни на сході, продовжив голова облдержадміністрації, то більшість хлопців пішли туди абсолютно без зброї, адже «домайданна» влада зробила все, для того, щоб розвалити армію та її знищити. І не тільки, починаючи з 2010 року, але й раніше:

– Такого ще ніколи не було, щоб у сучасної держави не було армії і всі гордилися тим, що її немає. Сьогодні вона є, але великою ціною. В тому числі і ціною наших Волинських патріотів.

На завершення керівник найвищої виконавчої гілки влади в області підкреслив, що перемога буде рано чи пізно. Однак нам усім ще залишається багато працювати.

Насамкінець учасники вечора пам'яті, а також представники влади й громадськості поклали квіти до пам’ятного фотостенду “Герої Небесної Сотні. Загинули за єдність України”, що на Театральному майдані. Захід продовжився громадською панахидою та покладанням квітів на Алеї почесних поховань у селі Гаразджа.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 809
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua