12 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Історична конференція привідкрила завісу окремих епізодів минувшини краю
Четвер, 07 грудня 2017 10:04

Історична конференція привідкрила завісу окремих епізодів минувшини краю

Вчора, 6 грудня 2017 року, в районному будинку культури відбулася масштабна Всеукраїнська науково-практична конференція, приурочена до 70-річчя масової депортації волинян в 1947 р. і 75-річчя знищення єврейського населення у 1942 р. на Волині, під назвою «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Камінь-Каширський район в історії України та Волині». Організаторами заходу виступили ціла плеяда організацій, структур та установ, серед яких Камінь-Каширська райдержадміністрація, Камінь-Каширська районна рада, Камінь-Каширський районний краєзнавчий музей, Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, Центр дослідів Волині при СНУ ім. Лесі Українки та інші.

Розпочався захід з художніх номерів, які для присутніх у залі організував творчий колектив районного будинку культури та аматорського фольклорного ансамблю «Криниця» з села Видерта. Після чого прибулих у наше місто науковців привітали голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук та голова районної ради Віктор Сус.

– Переконаний, нинішній захід дасть змогу ще більше осягнути та впорядкувати величезний масив інформації, яка стосується історико-культурної спадщини нашого краю, – зазначив Валерій Дунайчук. – Адже в районі збережені прадавні традиції Волинського Полісся, його культура, народні ремесла. Земляки роблять усе для того, аби примножити ці здобутки та по праву передати майбутнім поколінням.

У свою чергу Віктор Сус зазначив, що проведення таких конференцій надзвичайно важливе для нашого багатого історією краю.

– Сьогодні в цьому залі є кандидати наук, доценти – люди з активною життєвою позицією та потужним науковим потенціалом, –  сказав Віктор Іванович. – Для нашого району те, що ці люди сьогодні тут, має надзвичайно-важливе значення. Камінь-Каширщина багата своєю історією, традиціями, але ми знаємо, що сьогодні чимало сторінок нашої минувшини з різних причин маловивчені. Переконаний, подібні конференції дозволять не лише об’єднати людей, що цікавляться історією, а привідкриють завісу таємниць незвіданої частини нашої минувшини.

Після цього розпочалося урочисте пленарне засідання. В ході конференції перед присутніми виступили кандидат історичних наук, професор, завідувач кафедри документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Генадій Бондаренко, директор Волинського краєзнавчого музею, Анатолій Силюк, директор районного краєзнавчого музею Наталія Пась, керуючий справами районної ради Валерій Хитрик, кандидат історичних наук, член Національної спілки краєзнавців України Тетяна Курінна, почесний краєзнавець України, етнограф, фольклорист Олександра Кондратович та інші поважні гості.

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

 

Переглядів 1027
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua