28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Комітет міністрів Ради Європи привітав досягнення реформ в Україні та підкреслив відповідальність Росії за виконання Мінських домовленостей
Четвер, 09 листопада 2017 09:15

Комітет міністрів Ради Європи привітав досягнення реформ в Україні та підкреслив відповідальність Росії за виконання Мінських домовленостей

8 листопада 2017 року Комітет міністрів Ради Європи всупереч протидії Росії ухвалив нове комплексне рішення щодо ситуації в Україні.

У документі відзначені здобутки України на шляху реформ, підтверджена відданість Ради Європи територіальній цілісності України.

Рішення підкреслює відповідальність Росії за виконання Мінських домовленостей, насамперед щодо припинення вогню та відведення військ, збройних формувань та військової техніки, і закликає до їх повної та швидкої імплементації.

Комітет міністрів підтвердив свою відданість повному виконанню усіх ухвалених раніше рішень щодо ситуації в Україні.

Зокрема, йдеться про останнє рішення від 3 травня 2017 року щодо ситуації в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна), у якому Комітет міністрів визнав відповідальність Росії згідно з міжнародним гуманітарним правом та міжнародним правом у галузі прав людини, закликав владу РФ виконувати свої зобов’язання і припинити репресії.

Вітаємо увагу, приділену у рішенні необхідності належного захисту цивільного населення, що страждає внаслідок конфлікту, спричиненого агресією Росії проти нашої держави.

Підтримуємо заклик Ради Європи забезпечити безперешкодний доступ для гуманітарних організацій до тимчасово окупованих територій. Розраховуємо, що Росія вживе належних заходів для забезпечення такого доступу, насамперед на територію окремих районів Луганської і Донецької областей.

Оцінюючи динаміку безпрецедентно масштабних перетворень в Україні, Комітет міністрів визнав прогрес у реформуванні судової влади, оновленні суддівського корпусу та відборі нових суддів Верховного Суду України.

Також високо оцінено започаткування діяльності трьох нових антикорупційних органів – Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з запобігання корупції та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Комітет міністрів окремо привітав ініціативу Президента України Петра Порошенка щодо створення антикорупційного суду, а також відзначив ратифікацію українською стороною Протоколу № 15 і Протоколу № 16 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Рада Європи схвально оцінила прогрес у сфері децентралізації, зокрема в таких важливих сферах, як фіскальна децентралізація та об'єднання громад.

Українська сторона вдячна Комітету міністрів Ради Європи за позитивну оцінку прогресу, досягнутого нашою державою у реалізації реформ на низці напрямів, що мають вирішальне значення для дотримання прав людини, зміцнення демократичних інститутів та забезпечення верховенства права.

Відзначаємо включені до рішення рекомендації стосовно подальших кроків, що мають бути вжиті українською стороною для приведення національного законодавства та правозастосовної практики у повну відповідність до стандартів Ради Європи та відповідних вимог Європейської конвенції з прав людини. Україна, як відповідальний член Ради Європи, продовжить роботу на окреслених Комітетом міністрів напрямах.

Високо цінуємо висловлену у рішенні готовність Ради Європи і надалі надавати допомогу українській владі у цій роботі та реалізації амбітних реформ, зокрема у контексті нового Плану дій Ради Європи для України.

Українська сторона вітає ухвалення Комітетом міністрів РЄ цього рішення і розглядає його як черговий крок на шляху боротьби з російським агресором, відновлення територіальної цілісності нашої держави та імплементації програми реформ.

 

Міністерство закордонних справ України

Переглядів 1032
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua