29 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Зайнятість населення району: стан та перспективи
Вівторок, 31 жовтня 2017 15:46

Зайнятість населення району: стан та перспективи

Засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення за участі представників профспілок, роботодавців району провів сьогодні, 31 жовтня, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

Відповідно до порядку денного присутні розглянули три питання.

Відтак, про дотримання норм законодавства в частині виплати мінімальної заробітної плати інформував перший заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Віталій Леонець.

– Дотримання законодавства сприяє зменшенню неофіційної та тіньової зайнятості населення, прихованої робочої сили, забезпечує легалізацію трудових відносин з найманими працівниками, працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії, в першу чергу, з числа внутрішньо переміщених осіб, демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, – зазначив Віталій Федорович. – Протягом цього року було проведено 5 засідань робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень в частині виплати мінімальної заробітної плати.

Директор районного центру зайнятості Лілія Дзямко ознайомила присутніх із результатами моніторингу стосовно поточних та перспективних потреб ринку праці району.

– Статистика показує, що в звітному році найбільше зареєстрованих вакансій було в галузі торгівлі та громадського харчування, в лісовому господарстві та посад в бюджетній сфері. Проведене дослідження потреби роботодавців на 2018 рік продемонструвало, що є необхідність у водіях, столярах, барменах, пекарях та трактористах. Також існує потреба в кваліфікованих працівниках для лісової галузі у зв’язку із встановленням нових модернізованих ліній переробки деревини, – повідомила Лілія Мефодіївна.

В обговоренні даного питання взяла участь заступник директора Камінь-Каширського ВПУ Леся Гаврилюк:

– Враховуючи моніторинг ринку праці району, який проводиться службою зайнятості, наш професійно-технічний навчальний заклад кожного року формує регіональне замовлення. Підставою для такого рішення є подальше працевлаштування випускників училища. Із багатьма підприємствами та підприємцями укладаються двосторонні договори на проходження виробничої практики учнів та їх подальше забезпечення роботою.

– Пріоритетний напрямок – максимально сприяти зайнятості населення району. Тому закликаю усі причетні до цього служби у межах своєї компетенції продовжувати працювати над цим завданням, – наголосив перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

Довідково:

Районний координаційний комітет сприяння зайнятості населення створений відповідно до статті 17 Закону України «Про зайнятість населення» та затверджений розпорядженням голови райдержадміністрації від 3 травня 2017 року № 132.

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1347
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua