13 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>На апаратній нараді обговорили питання, що мають місце в дитячому середовищі
Понеділок, 18 вересня 2017 11:52

На апаратній нараді обговорили питання, що мають місце в дитячому середовищі

Учасники сьогоднішньої апаратної наради, яку провів голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, розглянули питання про організацію роботи з дітьми, які проживають у сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах.

– Профілактичний облік дітей проводиться відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України від 20 січня 2014 року № 27 «Про Порядок ведення службами у справах дітей обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах», – зазначила в. о. начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяна Голубчук. – Підставами для взяття на облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах є: проживання в сім’ї, у якій батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків з виховання дитини; скоєння фізичного, психологічного, сексуального, економічного насильства над дитиною, жорстоке поводження з нею або загроза його вчинення; залучення дитини до найгірших форм дитячої праці; систематичне самовільне залишення дитиною місця постійного проживання.

За словами Тетяни Петрівни, наразі на профілактичному обліку знаходиться 62 дитини, які проживають в 22 сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. У поточному році на облік взято 1 дитину, що перебуває в складних життєвих обставинах. У зв’язку з припиненням підстав перебування на обліку та з досягненням повноліття знято з обліку 15 дітей.

– Протягом 2017 року службою у справах дітей було направлено 3 подання до Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Волинській області про притягнення батьків до адмінвідповідальності та 2 подання – виконкомам сільських рад. Відтак, 3 батьків притягнуто до відповідальності. Окрім того, подано 2 позовні заяви на позбавлення батьківських прав щодо 3 батьків (з числа неблагополучних сімей) та рішенням Камінь-Каширського районного суду позови задоволено повністю, – поінформувала Тетяна Голубчук. – Стан виконання батьківських обов’язків заслуховується на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини. Працівниками служби у справах дітей систематично вноситься інформація в Єдиний електронний банк даних дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

У свою чергу, заступник директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Соловей додала, що також забезпечується відповідна підтримка громадян, які переїхали з тимчасово окупованих територій. У 2017 році на обліку перебуває 3 таких сім’ї, в яких виховується 5 дітей.

Насамкінець доповідачі наголосили, що значна увага приділяється профілактиці негативних проявів у дитячому середовищі. Зокрема, проводяться рейди-перевірки, лекції, бесіди, круглі столи.

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1016
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua