08 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>На Камінь-Каширщині урочисто відзначають 26-ту річницю Незалежності України
Четвер, 24 серпня 2017 13:06

На Камінь-Каширщині урочисто відзначають 26-ту річницю Незалежності України

«26 років… Пройшло достатньо часу, щоб осмислити власний історичний досвід, усвідомити, як формувалася та функціонувала українська державницька ідея. Ми переконані, що основне завдання кожного з нас  – зробити усе, аби наповнити незалежність нашої країни національним, патріотичним змістом, докласти максимум зусиль і снаги, аби Україна процвітала» – із цих промовистих слів розпочалися урочистості, присвячені 26-й річниці Незалежності України.

Святкові дійства проходили в міському парку. У традиційному національному вбранні можна було побачити чимало людей, що засвідчило прояв приналежності до великої, сильної Української держави.

Після того, як духовий оркестр районного будинку культури виконав Гімн України, учасники урочистих заходів приєдналися до хвилини мовчання за тими, хто віддав життя за мир і незалежність Батьківщини. Опісля представники молодого покоління поклали корзини квітів до пам’ятників борцям за рідну землю.

Потому – церемонія нагородження жителів району, котрі вносять значний вклад у розвиток свого краю та держави в цілому. Почесні грамоти та подяки вручили землякам голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, міський голова Василь Бондар.

З нагоди державного свята керівництво звернулося до присутніх з вітальними промовами.

– Традиційно ми знову й знову аналізуємо пройдений шлях, звіряємо наш рух за компасом історії. Переступивши 26-річний рубіж, можна впевнено стверджувати, що Україна відбулась як держава. Держава з великою сутністю. Держава, народом якої захоплюється весь демократичний світ, – наголосив голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук. – Як тисячолітня історія, так і кожна мить сьогодення демонструє, що ми – зріла, могутня, мирна, творча та працьовита європейська нація. Ми любимо рідну землю, назавжди об’єднані під синьо-жовтим знаменом, яке супроводжує наших бійців у боротьбі з російським агресором на Сході.

Також Валерій Савович висловив щиру вдячність краянам за патріотизм, виваженість, професійність, мудрість.

– Ви прославляєте рідний край, а відтак – свою державу. З нагоди 26-ї річниці Незалежності зичу всім миру, добробуту та злагоди в кожній домівці. І ще хотів би, щоб ми всі в цей день побажали Україні вистояти та перемогти в нашій боротьбі за щасливе майбутнє, – резюмував голова райдержадміністрації.

Окрім того, з Днем Незалежності привітав громадськість клірик Свято-Миколаївського храму міста Каменя-Каширського Олег Мицько.

– Нехай мрія про краще майбутнє окриляє нас на нові звершення, на добрі починання в ім’я соборної, незалежної, демократичної, процвітаючої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу. Хай святиться ім’я твоє вічно, Україно, колиско моя! – на завершення побажали ведучі офіційної частини урочистостей.

Змістовна святкова програма «Незалежна і єдина будь навіки, Україно!», котра розпочалася згодом, включала в себе виступи фольклорних колективів району, вокалістів районного будинку культури, вихованців дитячої школи мистецтв.

Варто зауважити, що в цей символічний день представники духовенства провели молебні за Україну та український народ.

Переглядів 1432
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua