01 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Незабаром розпочнуть реалізацію програми «Безпечне місто – Безпечна область»
Середа, 19 липня 2017 16:01

Незабаром розпочнуть реалізацію програми «Безпечне місто – Безпечна область»

Чернігів, Житомир, Тернопіль – ці міста України вже мають системи відеоспостереження, що активно використовуються для боротьби зі злочинністю. Що ж стосується Волинської області, то ця робота лише розпочинається. Відтак, 18 липня 2017 року голова облдержадміністрації Володимир Гунчик ініціював робочу зустріч із керівниками райдержадміністрацій, міськими головами, представниками бізнесу, силових структур та громадських організацій.

Зокрема, обговорити шляхи реалізації програми «Безпечне місто – Безпечна область». Ціна питання – 20 млн грн. За рахунок цих коштів, в першу чергу, встановлять камери відео спостереження на в’їзді та виїзді з області, а також у місті Луцьку. Другий етап проекту – встановлення відеокамер в містах, селищах та селах області. В той же час важливим напрямком роботи залишається боротьба із тероризмом, що є актуальним для Волині, як прикордонної області. Кінцева мета – створити та забезпечити роботу єдиного інформаційно-аналітичного центру при Головному управлінні Національної поліції у Волинській області.

– За підсумками роботи у першому півріччі 2017 року працівники поліції на 31,5 % покращили рівень розкриття злочинів. Однак, ситуація залишається складною: 2500 крадіжок, 57 грабежів, 368 випадків шахрайства, 3 розбійні напади. Особи, що вчинили ці злочини, не встановлені. Важливо, в обласному центрі немає жодної системи відео спостереження, де відеозапис в реальному часі транслюється до органів поліції з подальшою архівацією даних, що сприяло б вчасному попередженню правопорушень, виявленню та розкриттю злочинів. Ситуація в цілому по Україні суттєво відрізняється, – зазначив начальник Головного управління Національної політики у Волинській області Петро Шпига.

За словами керівника найвищої виконавчої гілки влади в області, 10 млн грн буде виділено з бюджетів усіх рівнів. Окрім того, ініціюватиме розгляд питання на засіданні чергової сесії обласної ради. Аби допомогти в реалізації програми «Безпечне місто – Безпечна область» та цим самим допомогти працівникам силових структур під час розкриття злочинів Володимир Гунчик звернувся до підприємців області.

– Вважаю, що це не є така велика сума для волинського бізнесу, аби допомогти владі, правоохоронцям та місцевим структурам влади реалізувати проект. Прошу з розумінням віднестися до того, що влада звертається до громадськості та бізнесу. Адже необхідно об’єднати усі зусилля та зробити перший реальний загальнообласний державно-приватний проект, який, в першу чергу, направлений на соціальний, моральний, психологічний та фізичний захист громадян Волині, – наголосив Володимир Петрович.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 986
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua