03 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Володимир Гунчик дав прес-конференцію спільно з Романом Куликом та Олександром Жакуном
Четвер, 16 червня 2016 14:59

Володимир Гунчик дав прес-конференцію спільно з Романом Куликом та Олександром Жакуном

Як відомо, Збройні сили України перебувають у стадії реформування. Зокрема наразі відбувається удосконалення їх організаційно-штатної структури шляхом призовної кампанії та контрактної служби. Відтак про стан справ із виконанням завдань щодо укомплектування говорили під час прес-конференції за участі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, обласного військового комісара Романа Кулика та командира військової частини пп В0259 Олександра Жакуна, що відбулась у приміщенні обласного військового комісаріату 15 червня 2016 року.

Загалом Волинська область поки справляється з виконанням завдань щодо призовної кампанії та контрактної служби. Та разом із цим, як зазначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, важливість питань не повинна зменшуватись, адже від цього залежить рівень боєздатності держави.

– В першу чергу потрібно говорити не про адміністрування, а про обов’язок, – наголосив Володимир Гунчик, – Адже свобода і незалежність України ґрунтується не тільки на танках і гарматах, але й на силі духу наших солдат і громади вцілому.

На сьогоднішній день, за інформацією обласного військового комісара Романа Кулика, Збройні сили України нараховують близько 250 тисяч особового складу. Тож для укомплектування, яке є основним завданням та відбувається шляхом призову на строкову службу, служби за контрактом та мобілізації, стоять відповідні планові показники. Відтак наразі для області плановим показником є 504 призовника та 472 контрактника.

Тому важливою є інформація про те, що всі райони і міста в області ухвалили рішення про підтримку військовослужбовців, які вирішили служити за контрактом. Зокрема таким особам виплачуються від 5 до 7 тис. грн місцевою владою як так звані «підйомні».

Окрім цього, командир військової частини пп В0259 Олександр Жакун нагадав про грошове забезпечення солдат, яке складає 7 тис. грн в місяць.

 – Військова служба за контрактом, тобто професійна армія – це вимога часу, а тому є різниця між мобілізованим та тими мобілізованими, які  по завершенні 11 місяців підписали контракт, зокрема фінансова, – відзначив Олександр Жакун.

Але ця різниця, як підтвердив Володимир Петрович, не тільки у фінансових затратах, а й у моральному дусі, адже немало таких військовослужбовців, які після строкової служби вирішують йти служити далі за контрактом.

Дотичним до цього було питання журналістів про можливість переходу зі строкової служби на котракту. Відповідаючи на це питання, Роман Кулик відповів ствердно, але це можливо тільки після 11 місяців строкової служби.

Також журналістів цікавило й те, чи можна прийти служити за контрактом, не проходячи навчань у військових частинах?

– Дійсно, процедуру спрощено: спеціалісти і демобілізовані можуть йти служити одразу в частини, – відповів Володимир Гунчик.

Великий блок складали питання житлового забезпечення військовослужбовців. Одне із таких питань стосувалось багатоквартирного будинку для військовослужбовців у Володимирі-Волинському. Зокрема – коли закінчиться його добудова.

– У нас є всі можливості закінчити цей будинок до кінця 2016 року, адже він уже на 85 % готовий. Але це питання затягується, зокрема із проведенням тендерних процедур, – зазначив керівник найвищої гілки виконавчої влади в області.

Разом із тим, Володимир Гунчик висловив незгоду з таким рішенням, мовляв, буде робити усе для того, аби пришвидшити цей процес, позаяк питання забезпечення житлом військовослужбовців є надважливим.

– Питання житла для військовослужбовців – номер один, – наголосив голова облдержадміністрації.

Тож у контексті цього порушили питання наявності та реального функціонування існуючих програм для забезпечення житлом військовослужбовців в Україні та в області зокрема. Варто відзначити, що у державі таких програм діє три, на території області – дві, відповідно до яких вже виділено 28 квартир.

На завершення голова облдержадміністрації подякував представникам ЗМІ за розуміння ситуації та відсутність упередженої інформації, що стосується військових, у місцевих медіа.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1044
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua