02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>На Волині вшановують пам’ять В’ячеслава Хурсенка
Середа, 01 червня 2016 09:43

На Волині вшановують пам’ять В’ячеслава Хурсенка

Цьогоріч 1 червня минає 50 років з дня народження В’ячеслава Хурсенка – українського співака, композитора, автора-виконавця відомих пісень «Соколята», «На острові чекання», «Сповідь», «Панує ніч», «Я тебе розлюбив», «Віра, Надія, Любов», «Шалений час», «До рідного дому» та інших творчих робіт.

Народився В’ячеслав Хурсенко у м. Дніпропетровську. Втім, виріс на Волині. Дитячі роки провів у селі Вербка Ковельського району в колі своїх дідуся та бабусі по материнській лінії. Згодом переїхав до м. Луцька. Іменитий земляк здобув музичну (клас віолончелі), а також медичну (спеціальність фельдшер-акушер) освіти. Однак, шальки терезів схилилися на бік музики. Його глибокі, тематичні, емоційно проникливі, життєві композиції почула вся Україна.

Зіркою української естради 90-х років В’ячеслав Хурсенко став завдяки популярній пісні «Соколята», яка є візиткою його першого компакт-диску з однойменною назвою, а також увійшла до переліку «100 кращих пісень України».

Несподівана смерть цієї визначної особистості стала шоком для шанувальників не лише на теренах Батьківщини, а й на всьому пострадянському просторі. Він помер у віці 43 років 8 вересня 2009-го після втрати свідомості (наслідки цукрового діабету) під час риболовлі поблизу м. Луцька.

Варто зауважити, що доля В’ячеслава Хурсенка також тісно переплелася з Камінь-Каширщиною. Він часто бував у селі Личини, де народилися його дідусь і бабуся.

Відтак, аби гідно вшанувати пам’ять земляка, заслужений працівник культури України ковельчанин Іван Сидорук, який зібрав чимало відомостей про життя і творчість відомого автора та виконавця, зініціював презентацію фільму під назвою «Візьміть мої вітрила» у загальноосвітній школі І-ІІ ступенів с. Личини.

Тематичний захід відбувся у квітні за участю голови районної державної адміністрації Валерія Дунайчука, педагогічного та учнівського колективів навчального закладу, дирекції загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Вербка, близьких родичів В’ячеслава Хурсенка: троюрідної сестри Валентини Потапчук, рідного дядька Михайла Шадури. Своє сприяння у цій благородній справі надав вихідець із села Личини, ковельський підприємець Петро М’якота. 

Переглядів 1140
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua