15 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>У Чорнобиля немає минулого. 30-ті роковини трагедії вшанували на Камінь-Каширщині
Вівторок, 26 квітня 2016 15:57

У Чорнобиля немає минулого. 30-ті роковини трагедії вшанували на Камінь-Каширщині

30 років минуло з того часу, коли страшна біда прийшла в Україну, накривши її радіаційним крилом, завдавши нищівного удару ряду інших країн.

26 квітня 1986 року трапилась одна із найбільших техногенних катастроф в історії людства – аварія на Чорнобильській АЕС. Драматизм даної трагедії не піддається жодним порівнянням. Вона внесла руйнівні корективи у нормальну життєдіяльність, спричинила глибокі соціально-економічні потрясіння і жахливі екологічні катаклізми.       

Сьогодні суспільство черговий раз згадує ці події. У всіх куточках України відбулися тематичні заходи. Камінь-Каширщина розділяє біль всього народу.

З приводу сумної дати в районному будинку культури проведено реквієм «Полин нашої пам’яті: Чорнобиль в долі України».

Віддати шану та висловити вдячність ліквідаторам наслідків страшного лиха, родинам загиблих прийшли представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, духовенства, засобів масової інформації та громадськості. Зокрема, голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук і його перший заступник Олександр Михалік, голова районної ради Віктор Сус, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, керуючий справами районної ради Валерій Хитрик, міський голова Василь Бондар.

– Аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції віддаляється від нас у часі. Проте, щороку ми все глибше усвідомлюємо її масштаби та наслідки. Адже вони могли бути значно більшими, якби не мужність і самопожертва героїв-ліквідаторів. Ризикуючи здоров’ям та життям, сотні тисяч пожежників, військових, інженерів, будівельників, лікарів, учених йшли в саме чорнобильське пекло. Серед них були і наші земляки. Тому сьогодні ми віддаємо шану високому професіоналізму, самовідданості та жертовності тих, хто прийняв на себе перший удар ядерної стихії, усунув загрозу «мирного атома» і тих, хто пішов у вічність, залишивши гіркий смуток у наших серцях, – звернувся голова райдержадміністрації під час реквієму до присутніх. – Незважаючи на складну ситуацію в державі, ми не маємо права забувати про подію, яка суттєво змінила наші погляди на сучасну цивілізацію, показала, що всі країни і народи взаємопов’язані. Людство входить у майбутнє, пам’ятаючи про минуле. Такий одвічний закон історії. У тому, що було, не можна нічого змінити. Чорнобильські колізії залишаються, тільки істотно трансформуються, переходячи в іншу якість. Ми навчилися цінувати ті блага, які раніше сприймалися як данина. Тепер потрібно консолідувати зусилля влади та суспільства з метою посилення соціального захисту тих, кого торкнулася Чорнобильська трагедія.

Потому учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС отримали з рук керівників району – Валерія Дунайчука та Віктора Суса – подяки обласної державної адміністрації, обласної ради, а також священні обереги – ікони.

Опісля біля пам’ятного знака загиблим учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС настоятель Свято-Петропавлівського храму села Підцир’я отець Сергій відслужив панахиду. На знак шани до жертовності та подвигу ліквідаторів присутні поклали квіти.

Нагадаємо, що Указом Президента України № 702/2015 2016-й рік оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Довідково: Загалом 117 жителів району піднялися на боротьбу з атомним лихом. Нині на обліку в управлінні соціального захисту райдержадміністрації перебуває 82 ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС.

Переглядів 1240
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua