15 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Військові питання не втрачають актуальності
П'ятниця, 22 квітня 2016 15:25

Військові питання не втрачають актуальності

«Хочеш миру – готуйся до війни». У цьому простому та усім відомому формулюванні закладений глибокий зміст: потужний оборонний потенціал країни є основним стримуючим фактором для будь-якого агресора. Дипломатичні та економічні засоби впливу на ситуацію є рівноможливими, натомість не мають значення без боєздатної армії, яка оцінюється не тільки чисельністю, оснащеністю, а й своєю професійністю.

Усі військові конфлікти, незважаючи на загальну схожість, за своєю особливістю – різні, тому де-факто недоцільно вибудовувати стратегію розвитку військової компоненти держави на одиничному прикладі. Передові країни світу мають низку підходів до функціонування збройних сил, але їхньою головною перевагою є не спосіб утримання війська, а практичність і системність у вирішенні питань оборони держави.

Історія переконливо свідчить: український народ лише тоді позбувався ярма чужинців і почувався господарем на своїй землі, коли мав вправне воїнство.

В умовах продовження бойових дій на Сході питання комплектування Української армії, насамперед за рахунок військовослужбовців за контрактом, залишається вкрай актуальним.

На цьому вкотре наголосив голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук під час проведення робочої наради з сільськими головами.

– Вочевидь, на пасивне сприйняття цієї ситуації накладають певний відбиток події, які відбуваються на Сході, – акцентував керівник виконавчої гілки влади краю.

Як відомо, у рамках виїздів мобільних груп за участю представників районного військового комісаріату, райдержадміністрації в населені пункти району перемовини веде переважно жіноцтво. Адже низький рівень інформованості населення про можливості та переваги такої служби є однією з причин індиферентного ставлення населення.

– У нас є інформація про кількість вакантних посад та спеціальностей у військових частинах Ратного, Лукова, Володимира-Волинського, – зауважив голова райдержадміністрації. – Це хороша перспектива.

Разом із тим, у ході зустрічі окремо говорили про призов на строкову військову службу.

Переглядів 1122
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua