15 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>8 і 9 травня – під патріотичним знаменом
П'ятниця, 22 квітня 2016 14:41

8 і 9 травня – під патріотичним знаменом

Відзначення будь-якої пам’ятної дати в країні завжди пов’язане з історією її державності. Не є виключенням 8 і 9 травня – День пам’яті та примирення і 71-а річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Згідно з указом Глави держави, в ці знакові дні мають бути проведені тематичні заходи задля належного вшанування мужності і героїзму переможців нацизму, видатного внеску українського народу в перемогу, пам’яті жертв, посилення державної підтримки ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, а також виховання у молоді почуття патріотизму, національної гідності, готовності до захисту своєї держави, шанобливого ставлення до старшого покоління.

Відтак, сьогодні, 22 квітня, під головуванням очільника виконавчої гілки влади краю Валерія Дунайчука відбулося засідання організаційного комітету щодо підготовки заходів з відзначення в районі Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Участь у засіданні взяли керівник апарату райдержадміністрації Ольга Ващук, керуючий справами районної ради Валерій Хитрик, міський голова Василь Бондар, представники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, ветеранських організацій району.

У результаті перемовин було вирішено організовувати ці заходи в усталеному форматі.

8 травня – проведення мітингу-реквієму, панахид за загиблими захисниками Батьківщини, молебнів за мир в Україні, покладання квітів до пам’ятних місць, пов’язаних із подіями Другої світової війни та новітньої історії України.

Зокрема, 9 травня відбудеться урочиста зустріч керівництва району, міста з ветеранами. Тих, хто за станом здоров’я не зможе бути присутнім на урочистостях, представники влади відвідають особисто.

Центральною подією святкування Дня Перемоги традиційно стане урочиста хода до Обеліска Слави та Братської могили. Святкова колона у складі ветеранів, учасників АТО, волонтерів, представників влади, трудових колективів, районних осередків політичних партій, громадських організацій, громадськості на чолі з прапороносною групою розпочне свій рух від площі Культури.

Всі пропозиції, зауваження і доповнення членів оргкомітету, озвучені на засіданні, вноситимуться до плану заходів, який згодом буде опублікований у засобах масової інформації.

Переглядів 1297
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua