14 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Працівники військоматів Волині долучились до благодійної акції
Четвер, 07 квітня 2016 10:47

Працівники військоматів Волині долучились до благодійної акції

У населених пунктах України триває акція зі збору пластикових кришечок з метою їх подальшої переробки. На виручені від продажу вторинної сировини кошти здійснюється протезування воїнів АТО, які втратили кінцівки під час боїв на Донбасі.

До цієї всеукраїнської акції приєднався особовий склад військових комісаріатів Волинської області. Військовослужбовці за контрактом, мобілізовані, офіцери та працівники ЗС України, які проходять службу у Волинського обласному та Ковельському об’єднаному міського військових комісаріатів упродовж декількох місяців зібрали понад 20 кілограмів кришок від пластикової тари, які були передані керівнику відділу проектів громадської організації «Фундація розвитку громад» Олені Ярощук. ГО «Фундація розвитку громад» займається проектом зі збору вторинної сировини та вкладання коштів у виготовлення протезів для українських воїнів у Волинській області та, зокрема, у місті Луцьку. Зі слів пані Олени, кришечки будуть передані на переробку, а виручені за реалізацію вторсировини виробнику кошти будуть передані на закупівлю протезів для бійців АТО. Крім того, Олена Ярощук додала, що це також чималий внесок для збереження навколишнього середовища, адже це перший вагомий крок у сортуванні відходів. Кришки будуть передані одному з українських підприємств, які займаються сортуванням, переробкою та реалізацією вторинної сировини.

Заступник військового комісара по роботі з особовим складом Волинського обласного військового комісаріату підполковник Ігор Підлісний додав, що Волинські комісаріати завжди готові долучитися до акцій, метою яких є допомога воякам АТО.

– Серед працівників військових комісаріатів області багато військовослужбовців, які самі виконували бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної операції. Допомогти бойовим побратимам, які втратили на війні здоров’я – наш обов’язок, – говорить офіцер. – Тому, коли ми дізнались про таку акцію, то охоче приєднались до неї.

Додамо, що із самих пластикових кришок протези не виготовляють. Втім, вторинна сировина, а пластикові кришки, як правило, виготовлені з поліетилену високого тиску (HDPE), має за закупівельними цінами високу вартість. Для того, щоби назбирати грошей на виготовлення одного високоякісного індивідуального протезу, потрібно зібрати та переробити близько 80 тис. пляшок із кришками.

 

підполковник Володимир Скоростецький

Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

Переглядів 1239
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua