04 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Арсеній Яценюк: Уряд виділяє 1 мільярд гривень об'єднаним територіальним громадам
Четвер, 17 березня 2016 14:53

Арсеній Яценюк: Уряд виділяє 1 мільярд гривень об'єднаним територіальним громадам

Уряд України передбачив 1 мільярд гривень на пряму фінансову допомогу об'єднаним територіальним громадам: «Таким чином, ті, які прийняли добровільне рішення об'єднатися і створити більш спроможну і сильнішу територіальну громаду, -  отримають допомогу з бюджету», - підкреслив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 16 березня.

«Ці кошти повинні йти на те, щоби добровільні об'єднання територіальних громад стали спроможні, стали сильніші й основне - щоби люди, які живуть в таких об'єднаних територіальних громадах, отримували кращі послуги: краща освіта, медицина, інфраструктура», - підкреслив Глава Уряду.

Глава Уряду зазначив, що після ухвалення законодавства про добровільні об'єднання громад було об'єднано 159 територіальних громад.

«Держава чітко заявила, що добровільне об'єднання ми будемо стимулювати тільки економічними, а не адміністративними чинниками», - нагадав він.

Водночас Арсеній Яценюк наголосив, що перший етап об'єднання територіальних громад пройшов і зараз призупинився на 10% від запланованого показника.

Глава Уряду звернувся до Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка знайти шлях, як продовжити процес добровільного об'єднання громад: «Основне – треба послухати людей, чому зупинився процес».

Арсеній Яценюк зазначив, що надходили пропозиції щодо адміністративного об'єднання територіальних громад: «Думаю, що у нас вже є не найкращий досвід 2005 року, тому ми його повторювати не будемо. Але зараз треба перезапустити механізм добровільного об'єднання територіальних громад, щоб люди самостійно визначалися, де в них адміністративний центр, яка у них мережа шкіл та лікарень, і що вони самі господарі на своїй території, в тому числі і по фінансовому ресурсу, який виділяємо ми і збирають вони».

«Треба знайти спільне рішення, для того щоб цей процес продовжився. Тому що це є частина децентралізації - ми передаємо ресурс, але ми й передаємо повноваження. І треба, щоб ті, які вирішили мати об'єднану територіальну громаду, отримали гроші й відповідальність перед людьми, які вирішили об’єднатися».

 

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Переглядів 1182
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua