04 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Децентралізація в дії: триває процес передачі на місця функцій з надання адміністративних послуг
Середа, 16 березня 2016 16:37

Децентралізація в дії: триває процес передачі на місця функцій з надання адміністративних послуг

У контексті процесів децентралізації в державі відбувається передача повноважень від територіальних органів юстиції до райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування. Адже, як відомо, реформування територіальних органів Міністерств юстиції України та розвитку системи надання безоплатної допомоги передбачає ліквідацію районних, міських, міськрайонних управлінь юстиції та утворення об’єднаного міськрайонного управління юстиції в області. Відтак про готовність місцевих органів влади взяти на себе функції реєстрації говорили під час наради у голови облдержадміністрації, сьогодні 16 березня 2016 року.

Позаяк із 30 квітня цього року припиняють повноваження територіальні органи юстиції з питань державної реєстрації, про проведену роботу та стан передачі до органів місцевого самоврядування та райдержадміністрації функцій реєстрації на нерухоме майно та реєстрації бізнесу поінформував начальник головного територіального управління юстиції в області Валентин Кухарик.

За його словами, на даний час ці функції вже здійснюють Луцький МВК та Луцька РДА. Окрім цього, проведено значну роботу щодо навчання державних реєстраторів, які прийняті на відповідні посади в районах. Так, зокрема, вже пройшли навчання та отримали доступ до реєстру прав на нерухоме майно у Горохівській, Володимир-Волинській, Камінь-Каширській, Ковельській, Любешівській, Рожищенській, Старовижівській, Локачинській, Ківерцівській, Маневицькій, Шацькій райдержадміністрації та Ковельському міськвиконкомі. Тож, як зазначив Валентин Кухарик, наразі залишилось дочекатись рішення уряду, щоб у вказаних районах були припинені повноваження територіальних управлінь юстиції щодо реєстрації, а відповідні райдержадміністрації почали здійснювати ці функції.

Позаяк цей процес незворотній, голова облдержадміністрації запропонував узаконити припинення таких повноважень за згодою обох сторін офіційними документами, щоби мати можливість «поставити крапку» та уникнути проблемних питань.

Решта райдержадміністрацій проходитимуть навчання згідно графіка, та разом із тим було відзначено тих, яким потрібно цю роботу активізувати. Зокрема, це Нововолинський, Володимир-Волинський та Ковельський міськвиконкоми, де уповільнює цей процес проходження спецперевірки особами на посади реєстраторів.

Також начальник головного територіального управління юстиції нагадав, що проводиться робота щодо передачі комп’ютерної техніки в тимчасове користування з метою забезпечення робочих місць, позаяк із 16 райдержадміністрації пропозиції надійшли від 11-ти. Тому Володимир Гунчик звернувся до голів райдержадміністрації з проханням скористатись можливістю використати готову техніку, щоб увійти в роботу на першому етапі і поступово вирішувати питання забезпечення технікою в майбутньому.

Також стало відомо, що з 4 квітня цього року державна міграційна служба повинна припинити свої повноваження, пов’язанні із зняттям реєстрації з місця проживання, тому щодо передачі повноважень щодо зняття з реєстрації місця проживання особи від територіальних органів державної міграційної служби до органів місцевого самоврядування інформував в.о. начальника державної міграційної служби в області Іван Войцешук.

На виконання до Закону України від 10 грудня 2015 року № 888 з 4 квітня 2016 року делегуються повноваження у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб від ДМС України до виконавчих органів міських, сільських, селищних рад. Як зазначив Іван Євгенович, з 4 квітня усі картотеки реєстраційного обліку місця проживання і бази повинні бути передані у міські, сільські та селищні ради. Однак за його словами, це ускладнюється тим, що не всі бази є наявними у ДМС, позаяк фактично ведення таких картотек розпочалося з 2013 року.

Відтак голова облдержадміністрації дав доручення райдержадміністраціям забезпечити координаційну роботу на етапі передачі повноважень. А саме створити реєстр по кожній сільській, селищній раді з інформацією про наявність таких баз.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1393

Медіа

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua