03 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Володимир Гунчик редакторам районів: ви – носій проукраїнської позиції
Понеділок, 29 лютого 2016 15:10

Володимир Гунчик редакторам районів: ви – носій проукраїнської позиції

– Закон про роздержавлення комунальних ЗМІ відкриває можливості для пошуку нових шляхів співпраці держави та «четвертої влади», – висловив свою позицію щодо процесу роздержавлення друкованих ЗМІ голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, вітаючи учасників семінару з підготовки до реформування обласних та районних комунальних ЗМІ у контексті Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Процес роздержавлення друкованих державних та комунальних засобів масової інформації складний та тривалий, і потребує не лише юридичних роз’яснень. Саме це стало основною причиною проведення облдержадміністрацією 26 лютого 2016 року медіа-семінару.

Привітали представників «четвертої влади» голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та  голова Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України Михайло Савчак.

Позиція Володимира Гунчика, щодо виконання норм закону України про роздержавлення чітка та однозначна: реформа – нові шляхи та можливості для ще більш ефективнішої співпраці.

– У 2015 році нам вдалося налагодити співпрацю та напрацювати певний алгоритм спільних дій, – звернувся голова облдержадміністрації до редакторів. – Влада отримала вашу підтримку та розуміння в багатьох питаннях, зокрема, у висвітлення трагічних  подій, що відбуваються на Сході України. Нам вдалося налагодити співпрацю так, що усі були в рівних умовах. Окреме спасибі, що не залишилися осторонь питань захисту інформаційного суверенітету України, а зайняли чітку проукраїнську позицію. Не дивлячись на намагання ворога, який використовує усе нові та нові можливості для інформаційної війни, ви залишаєтеся надійними супутниками держави та влади у питаннях розвитку України.

Що ж до результатів дії закону про роздержавлення голова облдержадміністрації вважає, що він тільки стане сильним поштовхом для пошуку нових шляхів співпраці:

– Представники ЗМІ відіграють одну із найголовніших ролей у формування свідомості громадян. Особливо це стосується місцевих видань, які  знаходяться найближче  до громади.

Також голова облдержадміністрації висловив сподівання, що і надалі обласна та місцева влада матимуть відповідну підтримку волинських мас медіа:

– Я, як голова облдержадміністрації, готовий надати вам усю можливу підтримку та завжди відкритий до діалогу та, якщо буде потрібно, готовий у вас просити допомоги, особливо у державницьких питаннях. В рамках нашої співпраці нічого не змінилося, будемо співпрацювати та максимально підтримувати засоби масової інформації. Моя позиція чітка та однозначна: якщо органи влади не підтримують ЗМІ – вони знаходяться в опозиції. Засоби масової інформації ніколи не були в опозиції, так, вони можуть критикувати, в них – своя думка з приводу багатьох рішень представників влади, але це не опозиція, це свобода слова та думки.

Михайло Савчак, звертаючись до колег, акцентував на нинішніх газетярських проблемах й пропонував об’єднувати зусилля, аби їх вирішити. Говорив також і про цехову солідарність та підтримку один одного у час реформ.

Окрім того, під час семінару редактори отримали юридичні консультації від начальник юридичного управління облдержадміністрації Віталія Потапенка. А головний редактор Волинського інформаційного порталу Ольга Буковська розповіла про Інтернет-можливості для друкованих ЗМІ. Окрім цього, заступник головного редактора газети «Відомості  UA» Михайло Гарщаль поділився досвідом щодо оптимізації виробництва й наголосив на необхідності залучення нових технологій. А шеф-редактор медіа холдингу «Сім’я і дім» акцентував на можливостях та перевагах роботи окремого видання в конкретному регіоні.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1389

Медіа

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua