03 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Президент привітав випускників Національного університету оборони: Збройні Сили — ­головний пріоритет у розбудові сильної держави
Середа, 24 лютого 2016 14:24

Президент привітав випускників Національного університету оборони: Збройні Сили — ­головний пріоритет у розбудові сильної держави

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистій церемонії випуску слухачів у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського.

Звертаючись до молодих офіцерів, Верховний Головнокомандувач відзначив, що вже другий рік поспіль у вищих військових навчальних закладах нашої держави відбуваються дострокові випуски офіцерів. «Скорочення термінів навчання і прискорений випуск обумовлені тим, що навіть за найоптимістичнішого сценарію на Донбасі, навіть за тривалого перемир’я, яке перейшло би в політичне врегулювання та сталий мир, військова загроза зі Сходу залишиться, актуальною в короткостроковій і довготривалій перспективі. Перспектива відновлення повномасштабних бойових дій на Сході через систематичне порушення агресором Російською Федерацією своїх зобов’язань, взятих у Мінську, теж чітко проглядається на наших радарах», ­— сказав Верховний Головнокомандувач.

«Наше завдання — гарантовано забезпечити мир, суверенітет і незалежність Української держави, адекватно відповідати на всі виклики і загрози. Підкреслюю, особисто для мене як для українського Президента Збройні Сили були, є й будуть першим і головним пріоритетом в розбудові сильної держави», — підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив на тому, що саме завдяки загальнонаціональній солідарності українців, мужності і патріотизму українських солдат, офіцерів, добровольців і волонтерів, всього Українського народу за неповні два роки вдалося відродити Українське військо, відновити його бойові спроможності та стримати натиск підготовленого, оснащеного зброєю і технікою ворога. «Збройні Сили з честю витримали цей іспит, ми стали свідками народження героїв нового покоління», ­ підкреслив Президент.

Президент зазначив, що сьогодні у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського серед понад тисячі слухачів проходять службу і навчаються 278 офіцерів, які брали та беруть участь в бойових діях. Із них 27 офіцерів-учасників АТО нагороджені державними нагородами, більше ста — відзнаками Міністра оборони України та начальника Генерального штабу. Сім університетських вихованців за особисту мужність і героїзм були удостоєні найвищої державної відзнаки — звання Герой України.

«Матиму сьогодні за честь окремо зустрітися з Героями України та кавалерами Ордену Богдана Хмельницького. Це продовження важливої традиції моїх регулярних консультацій з бойовими офіцерами. Це такі зустрічі, де я хотів би не говорити, а головним чином чути  ваші поради, як нам вдосконалювати ефективність  Збройних Сил. Я хотів би, що це була, як завжди, експертна розмова на рівних, з порушенням канонів субординація та чиношанування. Ви потом і кров’ю, звитягою та винахідливістю завоювали таке право», — наголосив Верховний Головнокомандувач.

Разом із Президентом всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять 20 випускників цього вишу, які віддали своє життя, захищаючи країну, як сказав Президент, «чесно виконавши свій військовий обов’язок перед Українським народом».

Верховний Головнокомандувач зазначив, що ще багато необхідно зробити, щоб Українське військо повністю відповідало сучасним вимогам. Держава буде приділяти увагу всьому спектру питань, які стосуються всебічного забезпечення військ, і, в першу чергу, підвищенню соціальних гарантій і бойового забезпечення. «Збільшення виплат військовослужбовцям, на які держава знайшла ресурс цього року, дозволить нам істотно наростити контрактну складову у формуванні Збройних Сил. Для армії це означає поступове підвищення професійності особового складу, а для суспільства – мінімізацію мобілізаційного навантаження, істотне зменшення кількості і потужності мобілізаційних хвиль», —­ сказав Петро Порошенко.

Президент привітав випускників. «Український народ вірить у вас, розраховує на вас, на ваші знання, на ваш патріотизм, на вашу рішучість і мужність», — заявив Глава держави.

Глава держави вручив дипломи з відзнакою та золоті медалі кращим випускникам курсу.

Після отримання дипломів офіцери проголосили урочисту клятву, яку зачитав кращий випускник полковник Сергій Артамощенко.

 

Прес-служба Президента України

Переглядів 1052
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua