02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Обговорили «військові» програми
Понеділок, 22 лютого 2016 16:35

Обговорили «військові» програми

На чергове засідання Волинської обласної ради виносяться регіональні програми, покликані забезпечити обороноздатність регіону. Проекти «військових» програм та програму попередження надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру обговорили учасники щопонеділкової оперативної наради, котра традиційно відбувається під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Обороноздатність – в пріоритеті

Обласний військовий комісар Роман Кулик представив громадськості проект Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин (установ) та підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та комплектування військових частин, мобілізації та мобілізаційної підготовки в області на 2016-2020 роки. За його словами, у 2015 році, волиняни першими в державі запустили такий документ та подали прикладом для наслідування іншим регіонам.

– Програма, розроблена у обласному військовому комісаріаті з ініціативи облдержадміністрації та дозволила значно покращити матеріально-технічне забезпечення волинських військової частини, провести четверту, п’яту та шосту хвилі мобілізації людських та технічних ресурсів, забезпечити паливно-мастильними матеріалами військові підрозділи та формування, провести навчальні збори з керівним складом підрозділів територіальної оборони тощо, – відзвітував військовий комісар. – Окрім цього, за кошти виділенні в рамках програми, на сході України побудовано десять опорно-захисних пунктів, швидкі темпи їх побудови та якість високо оцінив Президент України Петро Порошенко.

Відтак, врахувавши позитивний досвід виконання заходів програми у 2015 році, керівництво облдержадміністрації та обласного військового комісаріату прийняли рішення розробити аналогічну програму на 2016-2020 роки.

– Загальний кошторис програми складає 42 мільйони 230 тисяч гривень на 2016-2020 роки, – зазначив Роман Кулик. – Виконання заходів програми дозволить забезпечити право громадян на особисту безпеку, покращити матеріально-технічне забезпечення військових частин та підрозділів, здійснити підготовку та навчання особового складу підрозділів територіальної оборони, провести мобілізаційні заходи тощо. Окрім цього, програма містить ряд заходів, спрямованих на укомплектування Збройних Сил України військовослужбовцями, що нестимуть службу на контрактній основі. Передбачено матеріальне заохочення для військових-контрактників та бронювання земельних ділянок. Кошти виділятимуть із місцевих та обласного бюджетів.

Також у програму закладено фінансові ресурси для створення Обласного центру підготовки особового складу підрозділів територіальної оборони, здійснення ремонту казарм 14 ОМБР та закупки нового рентген-кабінету для обласного військового госпіталю.

Комплексний підхід до профілактики правопорушень

Головним управлянням Національної поліції України у Волинській області розроблено проект програми профілактики правопорушень у Волинській області на 2016-2020 роки. Схожа програма уже діяла в області у 2015 році. Саме завдяки виконанню заходів програми, в області спостерігається тенденція до зменшення правопорушень.

Віталій Ковальчук, начальник управління організації аналітичного забезпечення та оперативного реагування головного управління Національної поліції в області розповів, що нова програма розроблена із врахуванням усіх змін, які відбуваються у системі правоохоронних органів в ході їх реформування.

– До забезпечення правопорядку в області та профілактики правопорушень залучатимуть громадські організації та громадські формування, – розповів Віталій Ковальчук. – Окрім цього, в рамках виконання заходів програми будуть створенні групи швидкого реагування: одна – на 20 тисяч населення. На умовах співфінансування із Луцькою міською радою втілюватиметься в життя пілотний проект «Безпечне місто».  До цього проекту будуть залучатися і бізнес структури. Загальний кошторис програми на весь період складає 20 млн 422 тис гривень.

Краще попереджувати, ніж ліквідувати

Не менш важливою є Програма попередження надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.

– Досвід 2015 року показав, що спільними зусиллями, скоординованими діями всіх гілок влади та населення, ми зуміли запобігти виникненню техногенної катастрофи на території області, – зазначив Володимир Грушовінчук. – Програма попередження надзвичайних ситуацій розроблена з метою попередження виникнення надзвичайної ситуації та оперативного реагування у разі її виникнення. У 2015 році під час виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема, пожеж ефективно спрацювали на умовах співфінансування із місцевими бюджетами, тому закликаю голів райдержадміністрацій та районних рад до розробки аналогічних програм на місцевому рівні.

По завершенні розгляду проектів програм, голова облдержадміністрації звернувся до громадськості з метою залучення їх до обговорення програм та внесення відповідних пропозицій.

– Рішенням Ради регіонального розвитку України та відповідно до Указу Президента України, за матеріально-технічне забезпечення військових частин та підрозділів Збройних Сил України, що знаходяться на території області відповідають місцеві органи влади, – наголосив Володимир Гунчик. – Відповідно, ми повинні гідно забезпечити 14 ОМБР та військову частину Національної Гвардії України, постійне місце дислокації яких – Волинь. Кошти на відповідне забезпечення цих підрозділів закладенні у програмі матеріально-технічного забезпечення. Окрім цього, вперше маємо розроблену комплексну програму профілактики правопорушень на території області. Проекти представлених програм опубліковані на сайті обласної ради. Звертаюся до представників громадськості максимально долучитися до обговорення.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1292
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua