03 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Афганістан: пам’ять без кордонів
Понеділок, 15 лютого 2016 15:58

Афганістан: пам’ять без кордонів

Є дати, які символізують мужність, героїзм, вірність обов’язку та патріотизм. Одна з них – 15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, а нині спливає 27 років з часу виведення радянських військ з Республіки Афганістан.

Тому сьогодні, як і зазвичай, на Камінь-Каширщині відбулися тематичні заходи, які розпочалися зустріччю керівників району з воїнами-афганцями.

– Війна – це зло, яке ніколи не матиме виправдання, адже вона нехтує найбільшою цінністю на землі – людським життям. Про це ви знаєте не з чуток, а з власного досвіду. Наш обов’язок – віддати данину шани бойовій витримці та відвазі громадян, які з мужністю виконали свій інтернаціональний обов’язок, – такими словами відкрив урочисті збори голова районної ради Віктор Сус. – До служби в Афганістані свого часу було призвано 120 юнаків з Камінь-Каширського району, 8 з них не повернулись до рідних домівок живими.

Присутні вшанували пам’ять загиблих земляків хвилиною мовчання.

Вдячність за активну громадянську позицію та внесок у справу патріотичного виховання молоді була висловлена побратимам заступником голови районної спілки воїнів-афганців Анатолієм Сакидоном.

Винуватцям зібрання були вручені відзнаки Президента України – пам’ятні медалі, присвоєні згідно з Указом Глави держави від 10 жовтня 2014 року № 765.

Виступаючи перед учасниками даного заходу, голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук провів паралель між сьогоднішніми подіями в Україні та війною 27-річної давності.

– Ті, хто боровся з міжусобицями і протистояннями на чужині, особливо гостро відчувають справжню ціну мирного життя. Тому нині кожен усвідомлює відповідальність за майбутнє своєї держави, долю прийдешніх поколінь, – зазначив керівник виконавчої гілки влади краю.

В цей день не залишилися без уваги Герої АТО: воїн новітньої історії України Сергій Лісь із села Нуйно отримав з рук голови райдержадміністрації державну нагороду – медаль «Захиснику Вітчизни», присвоєну відповідно до Указу Президента України від 8 травня 2015 року.

– Ви пройшли кривавими дорогами війни та знаєте ціну життя, дружби, єдності. Безмежна вдячність вам за це і низький уклін, – на завершення додав очільник представницької гілки влади Віктор Сус.

Патріотичні композиції, виконані вокальними колективами районного будинку культури, не залишили байдужим нікого з присутніх у залі. А тематичні пісні під гітару від воїна-афганця Олександра Кузьмича навіяли його соратникам різні спогади і роздуми щодо пройденого бойового шляху.

З метою вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, учасники заходу взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знака на честь загиблих воїнів-афганців.    

Переглядів 1570
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua