03 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Краще попередити, аніж лікувати
Вівторок, 09 лютого 2016 08:13

Краще попередити, аніж лікувати

Україна ще не встигла оговтатися від першої хвилі грипу, як  епідеміологи та вірусологи почали попереджувати про наближення другої, що найбільш ймовірно розпочнеться наприкінці лютого. Сприятимуть поширенню вірусів, на жаль, і погодні умови. Аби боротися з епідемією підступної недуги, а ще краще сприяти її попередженню – потрібні немалі кошти. З цієї причини головна ціль наради – обговорити пропозиції щодо внесення змін до обласного бюджету, а отже – забезпечити проведення дієвих заходів із запобігання поширенню грипу.

Відтак, голова обласної державної адміністрації Володимр Гунчик зініціював учора проведення розширеної наради, присвяченої питанням епідеміологічної ситуації в області щодо захворюваності на грип та гострі респіраторно-вірусні інфекції. Участь у заході також взяли заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, голова обласної ради Ігор Палиця та його заступник Роман Карпюк. У віртуальній студії – голови райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міст обласного значення Волині.

Загальну ситуацію щодо епідемситуації в регіоні коротко окреслили начальники управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк та головного управління Держсанепідслужби в області Наталія Янко.

Викликає стурбованість у керівництва волинського краю той факт, що рівень захворюваності в січні епідсезону 2015-2016 років втричі перевищив відповідний показник аналогічного періоду минулого сезону. 10 мешканців області померло з підозрою на ускладнення від грипу.

З іншого ж боку, відсоток захворілих у 2016 році дітей внаслідок запроваджених органами місцевого самоврядування обмежувальних заходів, мова йде про тимчасове припинення навчально-виховного процесу в навчальних закладах, знизився на 15%.

За словами Наталії Вікторівни, в поточному році епідемія грипу має свої особливості. Домінуючим є видозмінений вірус пандемічного характеру АH1N1. Загалом українці мають до нього імунітет, позаяк циркулює він щороку. Однак цьогоріч зазначений штам грипу видозмінився та став більш “агресивним”, що призводить до серйозних ускладнень в організмі інфікованих ним людей. А інколи – навіть до летальних випадків.

Голови облдержадміністрації та обласної ради поцікавилися у присутніх на зустрічі лікарів, чим можуть регіональні органи виконавчої влади та місцевого самоврядування допомогти задля запобігання поширенню вірусу, а також сприяти дієвому лікуванню пацієнтів, хворих цією недугою.

Заслухавши всі висловлені пропозиції, голова обласної державної адміністрації запропонував створити робочу групу на чолі зі Світланою Мишковець та Романом Карпюком. Головним їхнім завданням є підготувати для розгляду комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики, що, до слова, відбудеться завтра, пропозиції щодо виділення з  обласного бюджету коштів на попередження та лікування грипу серед населення Волинської області. У середу їх винесуть на обговорення сесії обласної ради.

Взявши ж до уваги зауваження присутніх на нараді лікарів, Світлана Євтихіївна порадила під час розробки своєрідної програми дій виокремити в ній декілька позицій, зокрема:  проведення вірусологічних досліджень на предмет наявності в організмі людини певного штаму грипу, закупівля експрес-тестів, здійснення інформаційно-роз’яснювальної роботи – трансляція відео-роликів на місцевому телебаченні, поширення листівок тощо, захист працівників медичної сфери, котрі перебувають у постійному контакті з хворими, а також створення у медичних закладах належних умов для перебування вагітних жінок, які перебувають у групі ризику і вже захворіли грипом.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1314
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua