29 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>На сторожі безпеки громадян
Четвер, 04 лютого 2016 10:04

На сторожі безпеки громадян

Члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій нині підсумовували результати проведених у 2015 році регіональних заходів із цивільного захисту населення та окреслювали основні плани цієї сфери на 2016-й.

Насамперед голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик звернувся до керівного складу спеціалізованих служб цивільного захисту області, представників підприємств та організацій та відрекомендував членів президії, серед яких, окрім керівників регіонального рівня – й заступник директора департаменту Державної служби України з надзвичайних ситуацій Павло Афанасьєв. По тому Володимир Петрович наголосив:

– В країні йде війна. Ми говоримо про це відкрито. Сьогодні, як ніколи, дуже важливим є захист свободи й незалежності нашої країни української армією. Однак  не менш мобілізованими мають бути виконавча влада, органи самоврядування, відповідні служби та громадськість. Кабінет Міністрів України зобов’язав нас забезпечити підвищений рівень безпеки на території кожної з областей.

На переконання голови облдержадміністрації, спільними зусиллями у 2015 році вдалося втримати під контролем ситуацію на теренах Волинського краю.

– Завдання влади – координація дій, – підкреслив Володимир Гунчик. Завдяки цьому стихійні явища, що виникали в області минулоріч, змогли вчасно ліквідувати. Як результат, починаючи з січня 2015 року, не надходило інформації про надзвичайні ситуації під час зимового періоду, був забезпечений безперешкодний проїзд до найвіддаленіших населених пунктів області. Більше того – незважаючи на засуху та порушення балансу води у регіоні, а також проблему з нестачею необхідної кількості відповідних фахівців, на Волині вдалося не допустити серйозних пожеж, так як це було в інших областях, а також попередити безліч інших стихійних явищ.

Разом із тим, минулого року стала очевидною ціла низка проблемних питань, над вирішенням яких, зі слів голови облдержадміністрації, слід продовжувати працювати. У пошуках їхнього якнайкращого вирішення фахівці управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області розробили проект Комплексної регіональної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Волинській області на 2016-2020 роки.

Нагадаємо, у третій декаді січня відбулося перше обговорення стратегічного документу, який поєднав у собі заходи п’яти програм із захисту населення  від небезпек різного характеру. На даний час програма перебуває на етапі доопрацювання.

Далі про діяльність територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Волині у минулому році прозвітували начальники управлінь ДСНС України в області та з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Грушовінчук та Олександр Блащук.

6 797 виїздів пожежно-рятувальних підрозділів області за сигналом “Тривога”, 1323 з яких – задля ліквідації пожеж, 22 врятовані людські життя та матеріальні цінності на суму понад 110 мільйонів гривень, 167 залучень до розмінування території області, знешкодження 1051 вибухо-небезпечного пристрою, 368 випадків виконання аварійно-рятувальних робіт при дорожньо-транспортних пригодах, відкачуванні незначних підтоплень будинків або витягуванні автомобілів з кюветів. Ось далеко не увесь перелік нещасних випадків, з якими доводилося справлятися волинським рятувальникам у 2015 році.

– Разом із тим, для запобігання випадків переохолодження людей та надання їм допомоги у період низьких температур управлінням ДСНС України в області спільно з органами місцевої влади у містах та районних центрах області визначено 31 стаціонарний пункт обігріву. З метою реагування на можливі надзвичайні ситуації в населених пунктах області, особливо на об’єктах інфраструктури та життєзабезпечення створено 17 мобільних груп реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, – повідомив Володимир Грушовінчук.

Наприкінці зустрічі Павло Афанасьєв окреслив загальну картину щодо виникнення надзвичайних ситуацій в Україні. По тому учасники заходу обмінялися думками з приводу створення матеріальних резервів для регіональних управлінь Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Не оминули увагою і проблеми забезпечення безпеки в об’єднаних територіальних громадах, котрим потрібно буде створити окремі місцеві рятувальні команди.

Поділився Володимир Гунчик також ідеєю створення загальноукраїнської системи оповіщення населення у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій, на зразок американської системи 911.

Підбиваючи ж підсумки, голова облдержадміністрації  підкреслив необхідність доопрацювання проекту Комплексної регіональної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Волинській області на 2016-2020 роки та направлення її на розгляд депутатів під час березневої сесії. Він також додав, що такого типу програми мають бути затверджені на усіх рівнях влади – починаючи з найнижчого органу місцевого самоврядування, як от сільська чи селищна рада, і закінчуючи – загальнодержавним. Позаяк це значно полегшить можливість фінансування заходів з цивільної, екологічної та техногенної безпеки громадян України.

Завершилась зустріч приємною подією – Володимир Гунчик нагородив Почесною грамотою обласної державної адміністрації начальника відділу з питань цивільного захисту та кадрової роботи виконавчого  комітету Володимир-Волинської міської  ради Миколу Мороза, головного спеціаліста з питань цивільного захисту населення Любомльської районної державної адміністрації Євгенія Іваніцького та  головного спеціаліста з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій апарату Горохівської районної державної адміністрації Тараса Севастяна.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1230
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua