29 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Володимир Гунчик: питання сільськогосподарської галузі потрібно вирішувати спільно
Середа, 03 лютого 2016 10:35

Володимир Гунчик: питання сільськогосподарської галузі потрібно вирішувати спільно

Агропромисловий комплекс Волині є провідною галуззю економіки Волині, тому усі гілки влади повинні бути націлені на підтримку галузі. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час наради - навчання для керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств області.

Агропромисловий комплекс Волині має величезний потенціал і потрібно зробити все, аби сільськогосподарська галузь змогла вийти на європейський ринок і стати гідним конкурентом. Відтак, головним завданням наступних років, за словами Володимира Гунчика, повинно бути покращення якості продукції. А це стане можливим тільки завдяки співпраці влади та сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств області.

Зважаючи на це, голова облдержадміністрації закликав присутніх внести пропозиції та зауваження до програми агропромислового розвитку на 2016-2020 роки.

– Перші кроки повинні роботи дві сторони одночасно, – зазначив Володимир Петрович. – Давайте підтримувати один одного, тоді зможемо рухатись вперед.

Звернувся голова облдержадміністрації й до присутніх керівників районів та закликав їх передбачити в місцевих бюджетах кошти на підтримку такої важливої для регіону галузі.

Що ж до аграріїв, то Володимир Петрович висловив слова вдячності за непростий минулий рік та висловив сподівання, що цьогоріч область матиме не гірший, а ще кращий результат. За вагомі досягнення в розвитку галузі нагороду з рук голови облдержадміністрації отримала Сніжана Клімович, виконавчий директор товариства «Чебені плюс». Відповідний Указ про нагородження медаллю “За працю і звитягу” підписав Президент України Петро Порошенко.

У світлі процесів децентралізації та останніх змін в законодавстві, зокрема, в податковому та земельному, які викликали жваве, а то й дещо напружене обговорення серед присутніх, Володимир Петрович запропонував присутнім перейти до конструктивної розмови, аби почути усі проблемні питання.

Відтак, прозвучало чимало різноманітних запитань та зауважень з боку представників агропромислової галузі, які, в свою чергу, й були обговорені. Зокрема, депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин обласної ради Віталій Заремба зазначив, що основною проблемою, яка об’єднує усіх в залі є нещодавно прийнятий Податковий кодекс. Все це, за його словами, призведе до спаду та втрат у сільськогосподарському виробництві порівняно з минулими роками.

Вислухавши усі дискусійні питання, голова облдержадміністрації відзначив, що є ще місяць часу, аби довести цю думку до депутатів Верховної Ради, та водночас додав, що це повинна бути колективна позиція усіх представників галузі. Відтак Володимир Гунчик запропонував чітко сформулювати основні пропозиції, в результаті чого й було окреслено кілька основних. Серед них – внесення змін до Податкового кодексу, нормативно-правових актів, що регулюють зовнішньоекономічну діяльність та до Державного бюджету, позаяк передбачених коштів на розвиток галузі катастрофічно мало. Пропозиції необхідно подати й до програми агропромислового комплексу області на 2016-2020 роки, яка наразі перебуває на стадії обговорення.

Окрім цього, було сформульовано та прийнято звернення щодо оподаткування аграрного комплексу, яке буде винесено на обговорення депутатівобласної ради та парламентські слухання.

Підводячи підсумок дискусії, голова облдержадміністрації зі своєї сторони підтримав усі пропозиції та пообіцяв, в силу своїх можливостей, довести їх до відповідних служб.  До того ж – висунув ідею організувати зустріч з народними депутатами України від Волині, аби якомога швидше допрацювати звернення до Верховної Ради щодо оподаткування агропромислового комплексу.

–  В моїй особі ви повинні бачити союзника, – підсумовуючи, сказав керівник області та зауважив, що такі питання потрібно вирішувати спільно, позаяк кожен несе свою частку відповідальності у вирішенні таких питань.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1152
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua