29 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Епідеміологічна ситуація в області – контрольована
Вівторок, 02 лютого 2016 08:08

Епідеміологічна ситуація в області – контрольована

Нині епідемічний поріг перевищено в 2,5 рази, внаслідок чого регіон перебуває на 6 сходинці за рівнем захворюваності серед інших областей України. Такі результати проведеного Держсанепідслужбою в області моніторингу озвучила заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець на черговій оперативній нараді.

– З початку епідсезону 90 тисяч мешканців Волинського краю захворіли на грип та гострі респіраторні інфекції, – інформувала учасників наради Світлана Мишковець. – На жаль, троє осіб померли. У двох з них проведені медичні обстеження підтвердили наявність вірусологічно-пандемічного вірусу А(H1N1).

Найвищі рівні захворюваності були зафіксовані у місті Луцьку, а також Луцькому, Горохівському, Камінь-Каширському, Ківерцівському та Ковельському районах. Упродовж четвертого тижня січня 2016 року на ГРВІ захворіли 16 тисяч мешканців регіону, а це в 1,3 рази більше, аніж третього тижня. Відтак, задля попередження масового поширення інфекційних хвороб серед населення, у більшості навчальних закладів області призупинено навчально-виховний процес.

Керівництво одних районів обмежилося введенням карантину лише в окремих загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, очільникам інших – довелося влаштувати вимушені канікули вихованцям усіх навчальних закладів. Частина шкіл області відновила навчальний процес з 1 лютого. Решта ж – відпочиватиме до наступного понеділка. Разом із тим, керівництво Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою призупинило навчальний процес лише сьогодні – близько 30% учнів не прибули на навчання.

Оскільки голову обласної державної адміністрації Володимира Гунчика хвилює питання, як учні та студенти навчальних закладів зможуть “наздогнати” пропущений матеріал, Світлана Євтихіївна поінформувала:

– Виконання навчальних планів та програм відбуватиметься шляхом ущільнення програмового матеріалу, скорочення тривалості весняних канікул або запровадження на певний період, за погодженням із місцевими органами влади, санітарно-епідеміологічної служби, 6-денного робочого тижня з обов’язковим дотриманням граничнодопустимого тижневого навантаження.

Щодо працівників шкіл, то їхню роботу наразі організовано відповідно до плану та режиму в канікулярних період.

Насамкінець голова облдержадміністрації наголосив, що рішення про введення карантину приймаються на рівні райдержадміністрацій та міських рад. Завдання ж обласних служб та відомств – здійснювати постійний моніторинг ситуації та надавати відповідні рекомендації керівникам районів та міст.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1243
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua