20 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Відеоселекторна нарада з розгляду питань бюджетування та уникнення можливих втрат до бюджетів усіх рівнів
Четвер, 11 вересня 2014 15:38

Відеоселекторна нарада з розгляду питань бюджетування та уникнення можливих втрат до бюджетів усіх рівнів

11.09.2014 року голова райдержадміністрації Сергій Дмитрук спільно з начальником Камінь-Каширського відділення Ратнівської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Волинській області, міським головою і представниками органів місцевого самоврядування взяли участь в обласній відеоселекторній нараді з розгляду питань бюджетування та уникнення можливих втрат до бюджетів усіх рівнів.

На порядок денний виносились наступні питання:

1. Про механізм децентралізації міжбюджетних відносин. По даному питанню інформував Віталій Чуй – в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Волинській області, який зауважив, що ключовими напрямками змін у цій сфері є:

- забезпечення бюджетної автономії та фінансової самостійності місцевих бюджетів;

- стимулювання громад до об’єднання;

- закріплення за місцевими бюджетами стабільних джерел доходів та розширення їх дохідної бази;

- визначення нового механізму бюджетного регулювання;

- надання нових видів трансфертів та посилення відповідальності профільних міністерств за реалізацію державної політики у відповідних галузях;

- децентралізація видаткових повноважень та чіткий розподіл компетенцій, сформований за принципом субсидіарності.

Додатково, Віталій Чуй зазначив, що формування та затвердження місцевих бюджетів повинно відбутися до 25 грудня, незалежно від термінів прийняття державного бюджету.

2. Про наповнення бюджетів області та відпрацювання наявних резервів, активізація яких дозволить покращити їх виконання за результатами 2014 року доповідала Мирослава Конечна – заступник начальника Головного управління Міндоходів у Волинській області. Вона закликала проводити інформування в розрізі кожного району щодо дотримання норм трудового та податкового законодавства. Також було розглянуто і обговорено питання, які стосуються врахування вимог земельного законодавства при укладенні договорів на земельні ділянки та сплати податків з доходів фізичних осіб за оренду і користування земельними ділянками (паями).

3. Про роль органів місцевого самоврядування в наповненні місцевих бюджетів та заходи щодо уникнення їх можливих втрат інформував Петро Івасишин – начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління Міндоходів у Волинській області, який доповів про основні напрямки роботи по даному питанню, а саме:

- погашення заборгованості із заробітної плати та аналіз її рівня виплати підприємствами;

- налагодження роботи пилорам, що є у власності фізичних осіб;

- необхідність формування паспортів сільських рад для визначення потенціалу об’єднаної територіальної громади та шляхів його ефективної реалізації і розвитку.

По завершенню наради доповідачами вкотре було наголошено про підвищення фінансової самостійності місцевих бюджетів, зміцнення матеріальної основи місцевого самоврядування.

Переглядів 1392
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua