09 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Нарада з актуальних питань життєдіяльності району та міста
Четвер, 14 серпня 2014 18:00

Нарада з актуальних питань життєдіяльності району та міста

Повноцінна життєдіяльність району – це вирішення проблем кожного його мешканця. І тільки в тандемі влада-народ можливо досягти позитивного результату.

«Вирішувати проблемні питання сьогодення району – один із головних обов’язків районної влади», – зауважує голова райдержадміністрації Сергій Дмитрук.

З цією метою 14 серпня 2014 року керівник виконавчої влади Сергій Дмитрук спільно з головою районної ради Віктором Сусом провели нараду за участю міського та сільських голів, начальників відділів і управлінь райдержадміністрації, керівників територіальних підрозділів органів виконавчої влади та окремих установ і організацій району.

Районний військовий комісар Ігор Горпинко першим виступив на нараді та проінформував присутніх стосовно виконання в районі мобілізаційних заходів відповідно до Указу Президента України № 607/2014 «Про часткову мобілізацію». Військовий комісар повідомив про ефективність роботи всіх сільських голів району щодо оповіщення військовозобов’язаних.

Доповнення по даному питанню слухали від начальника РВ УМВС України у Волинській області Валентина Чиха, який запевнив, що у встановленому законом порядку проводиться розшук і доставка до райвійськкомату громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку. Зокрема, Валентин Чих наголосив про необхідність забезпечення охорони громадського порядку на час проведення призову та відправки призовників з метою зменшення соціальної напруги у районі, яка може негативно впливати на внутрішньополітичну ситуацію в Україні.

Обговорення питання щодо здійснення соціальної підтримки сімей військовослужбовців, призваних, поранених та загиблих  у зоні антитерористичної операції, голова райдержадміністрації Сергій Дмитрук вкотре розпочав зі слів вдячності всім небайдужим жителям району, міському та сільським головам, відділу освіти райдержадміністрації, директорам шкіл, приватним підприємцям, центру первинної медико-санітарної допомоги та центральній районній лікарні за підтримку, оперативну організацію і відправлення гуманітарної допомоги землякам.

За словами Сергія Дмитрука, вже доставлено понад 25 тонн вантажу з продуктами харчування, одягом, побутовими речами, медикаментами. Допомогу отримали і мобілізовані земляки, які мужньо виконують бойові завдання на Сході України, і військові прикордонники, що проходять службу на українсько-білоруському кордоні, а 13 серпня допомога надійшла ще й до Володимир-Волинської військової частини, де відбувається військове навчання та підготовка призваних громадян.

«Я пишаюся Камінь-Каширською громадою! Адже ми показали хороший приклад іншим районам… Впевнений, що будемо й надалі підтримувати та всіляко допомагати нашим хлопцям, на яких лягла непроста місія», - сказав Сергій Дмитрук.

Голова районної ради Віктор Сус також приєднався до усього вищесказаного.

Повертаючись до розгляду питання голова райдержадміністрації повідомив, що районна влада робить все можливе аби вирішити нагальні проблеми учасників АТО, їхніх сімей, вимушених переселенців. Зокрема, керівник виконавчої влади дав вказівку всім сільським головам району організувати безкоштовне забезпечення сімей призваних, поранених та загиблих військовослужбовців у зоні антитерористичної операції дровами на опалювальний період 2014-2015 років.

Стосовно вимушених переселенців зі Сходу України, то Сергій Дмитрук зауважив, що районна влада максимально забезпечує сприяння громадянам, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції у:

- створенні належних умов тимчасового проживання;

- наданні безоплатної правової допомоги;

- вирішенні питань, пов’язаних із соціальним захистом громадян;

- наданні необхідної медичної допомоги;

- відновленні паспортних документів.

Довелося зіткнутися із питаннями, що стосуються земельної сфери, зокрема можливості та правові засади надання земельних ділянок військовослужбовцям, які були мобілізовані в зону АТО. По даних питаннях консультувала начальник відділу Держземагентства в Камінь-Каширському районі Світлана Сус.

Стосовно забезпечення надходжень до місцевих бюджетів інформував начальник Камінь-Каширського відділення Ратнівської об’єднаної  державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Волинській області Валентин Бебес, який акцентував увагу на активізації роботи по виконанню завдань з наповнення дохідної частини місцевих бюджетів та скорочення податкової заборгованості.

Обговорення наступного питання ініціював завідувач сектору житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Борис Пургасов. Він особисто закликав міського голову, представників органів місцевого самоврядування провести необхідні заходи з благоустрою міста та населених пунктів району з нагоди Дня Державного Прапора та 23-ї річниці проголошення Незалежності України.

Про забезпечення пожежної безпеки на території району у пожежонебезпечний період інформував начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області Олександр Пилипчук.

Заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Григорій Супрунюк повідомив про проблеми, що стосуються організації заготівлі молока від особистих селянських господарств та можливості забезпечення ОСГ району високопродуктивним посівним матеріалом.

Загалом, обговорення питань проходило змістовно, з раціональним урахуванням часового фактору.

Підсумки наради підбив голова районної державної адміністрації Сергій Дмитрук, який закликав усіх присутніх докладати максимум зусиль для того, щоб зменшити соціальну напругу в районі та сприяти роботі районного військового комісаріату щодо проведення мобілізаційних заходів на території району.

Переглядів 1871
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua