16 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Районна комісія ТЕБ та НС: запобігання пожежам, підготовка водних об’єктів, обстеження захисних споруд
Четвер, 11 квітня 2024 11:50

Районна комісія ТЕБ та НС: запобігання пожежам, підготовка водних об’єктів, обстеження захисних споруд

За­галь­но­ві­до­мо, що по­же­жо­не­без­печний пе­рі­од ся­гає сво­го пі­ку в літ­ній се­зон, однак і навесні природні загоряння стають справжнім лихом для навколишнього середовища. З початку 2024 року на території Камінь-Каширського району зареєстровані 3 пожежі сухої рослинності. Впродовж 2023-го – 11 екосистем, які потерпіли від вогню.

Про це повідомив керівник Камінь-Каширського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області Віталій Деркач під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Його провела начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук сьогодні, 11 квітня 2024 року.

За словами Віталія Миколайовича, самовільне спалювання рослинності або її залишків – основна причина масштабних загорянь. З метою виявлення порушників правил пожежної безпеки та притягнення їх до відповідальності, активізували роботу рейдових груп у складі рятувальників, представників лісової охорони, поліції, екологічної інспекції, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Разом із цим, члени комісії обговорили стан справ на водних об’єктах. Велика кількість водойм, що на теренах району, несе потенційну небезпеку, особливо влітку під час купального сезону, а також взимку, коли водна поверхня вкрита кригою.

За інформацією рятувальників, у 2023-му на водних об’єктах краю зареєстровані 3 трагічні випадки, а з початку цього року вже загинули 4 людини. В районі створені відповідні комісії, які визначають місця масового відпочинку населення на водних об’єктах, здійснюють перевірки стану їхньої готовності до початку купального сезону, організовують профілактичні заходи згідно з Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України.

Також у ході засідання йшлося про впровадження місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення та готовність і результати технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту. Обстеження цих об’єктів проводять щоквартально. Тож Віталій Деркач поінформував про підсумки перевірок і заходи, які мають вжити балансоутримувачі, щоб усунути виявлені недоліки.

 

Відділ гуманітарної політики та інформаційної діяльності райдержадміністрації

Переглядів 300
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua