09 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>У районній військовій адміністрації скликали розширене засідання колегії
П'ятниця, 09 червня 2023 14:33

У районній військовій адміністрації скликали розширене засідання колегії

Стан фінансово-бюджетної дисципліни та хід підготовки до заготівлі другорядних лісових ресурсів обговорили під час розширеного засідання колегії, яке провела начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук сьогодні, 9 червня 2023 року. Серед присутніх – керівники органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів, установ та організацій, депутатський корпус.

Зокрема, спершу начальник управління Західного офісу Держаудитслужби України у Волинській області Анатолій Омельчук у доповіді розповів про результати державного фінансового контролю, що проходив на території району протягом січня – травня цього року.  

Затим розглянули друге питання порядку денного.

– Оскільки скоро сезон чорниць та іншої дикорослої продукції, потрібно належним чином організувати процес заготівлі насамперед з огляду на безпекову ситуацію, – переконані учасники засідання.

Нагадаємо, що згідно з відповідними рішеннями в період воєнного стану діє заборона на відвідування населенням лісів і в’їзду до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки. Натомість районна комісія з питань організації заготівлі лісових ресурсів спільно з прикордонниками, військовими, правоохоронцями та лісівниками узгоджують і визначають окремі лісові масиви, у яких краянам дозволять збір дикоросів. Про це очільники територіальних громад додатково інформують своїх жителів.

Не менш важливе питання – правове поле заготівлі дарів лісу, аби громади не втратили можливість залучити додаткові фінансові вливання. За словами начальниці відділу житлово-комунального господарства та екології Орини Чосік, минулого року до  бюджетів міської, селищних і сільських рад району надійшов 1 млн 750 тис. грн рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

Відтак, щоб унеможливити зловживання на ринку заготівлі, постійний моніторинг процесу здійснюватимуть спеціальні комісії, утворені при органах місцевої влади, та мобільні робочі групи, до складу яких входять працівники компетентних органів.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації

Переглядів 506
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua