28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>16 громад Волині стали партнерами з розвитку цифровізації в рамках проєкту впровадження цифрових рішень «Digital Volyn»
Четвер, 15 грудня 2022 16:08

16 громад Волині стали партнерами з розвитку цифровізації в рамках проєкту впровадження цифрових рішень «Digital Volyn»

Пілотними громадами-партнерами проєкту стали: Луцька, Володимирська, Нововолинська, Ковельська, Камінь-Каширська, Боратинська, Вишнівська, Горохівська, Зимнівська, Іваничівська, Локачинська, Маневицька, Мар’янівська, Поромівська, Цуманська та Шацька.

Завдяки участі у Проєкті кожна громада отримає експертну підтримку, спільну взаємодію та обмін досвідом для зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування в напрямі цифровізації.

«Для ефективності цифровізації в регіоні дуже важлива ідентифікація актуальних проблем громад у галузі цифрових трансформацій, пошуку ефективних рішень цифрового розвитку регіону та обміну досвіду між громадами разом. Зокрема одним із заходів проєкту буде розробка цифрових інвестиційних каталогів. А це сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості громад, що особливо важливо у викликах війни. Попри війну, в цей нелегкий час нам важливо, що ми всі пліч о пліч і ми незламні у прагненні розвитку та побудови успішних та сильних громад. Бажаю успіху громадам і максимальної ефективності від заходів в рамках проєкту Digital Volyn»в, – зазначила заступниця голови ОДА з питань цифровізації, цифрових трансформацій та цифрового розвитку (CDTO) Вікторія Левчук.

Робота в рамках проєкту охоплюватиме такі напрямки:

- розвиток інвестиційного маркетплейсу громад Волині. Громади матимуть можливість розробити електронні інвестиційні каталоги, що допоможуть у пошуках партнерів та співпраці з донорами;

- проведення тренінгів із впровадження інструментів кібербезпеки;

- підтримка громад з розробки програм інформатизації;

- підвищення рівеня знань та навичок представників органів місцевого самоврядування та державної влади у плануванні та реалізації політики цифрової трансформації на обласному та місцевому рівнях.

Відбір пілотних громад – учасниць проєкту здійснювався за такими критеріями:

- мотивація до участі у проєкті та декларування органу місцевого самоврядування щодо виконання всіх етапів співпраці;

- обґрунтування потреби у розробці та реалізації місцевої програми інформатизації;

- обґрунтування потреби у розробці електронного каталогу інвестиційної привабливості;

- спроможність до реалізації партисипаційного підходу та наявність відповідального персоналу органу місцевого самоврядування;

- оцінка актуального рівня використання цифрових інструментів в громаді.

«Попередньо було заплановано відбір 8 громад, проте після приймання заявок на конкурсний відбір комісія відмітила високий рівень вмотивованості громад та прагнення цифрового розвитку, тому було прийняте рішення долучити всі 16 громад до проєкту, – зазначив керівник проєктного офісу Digital Volyn Петро Гоцалюк. – Розуміємо, що в цих умовах ми повинні надати підтримку всім громадам у яких є така потреба та висока вмотивованість до розвитку. Ми плануємо залучити експертів, які під час тренінгів з представниками громад сформують дієві програми, відберуть цікаві ідеї проєктів, та допоможуть у подальшому у пошукові фінансування для реалізації проєктів».

Метою проєкту є розширення знань представників місцевої влади щодо цифрової трансформації, а також забезпечити комунікацію між владою, громадами та міжнародними донорами.

Проєкт «Офіс впровадження цифрових рішень «Digital Volyn»», реалізується ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» у партнерстві з Волинською обласною державною адміністрацією за сприяння Міністерства цифрової трансформації України та підтримки Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

 

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 564
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua