28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Начальниця РВА Ольга Ващук провела засідання комісії ТЕБ та НС
Вівторок, 18 жовтня 2022 19:19

Начальниця РВА Ольга Ващук провела засідання комісії ТЕБ та НС

Підтримка стабільної життєдіяльності району в осінньо-зимовий період – питання, яке на часі, та потребує єдності всіх компетентних органів і структур. Це стало лейтмотивом комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання провела начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук сьогодні, 18 жовтня 2022 року. В ньому взяли участь очільники територіальних громад.

Належний рівень пожежної безпеки – на особливому контролі

За словами начальника Камінь-Каширського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області Віталія Деркача, на сьогодні ситуація з пожежами та загибеллю людей на них – усе ще напружена. З початку року на території Камінь-Каширського району виникло 154 загоряння, внаслідок яких загинули 4 жителі. Як свідчить статистика, в основному причинами трагедій є незнання громадянами елементарних правил пожежної безпеки та їх недотримання в повсякденному житті, особливо це стосується літніх людей та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

– Левова частка роботи зосереджена на реалізації дієвих заходів для покращення стану протипожежного захисту населених пунктів, а саме інформування про безпечне використання пічного опалення, електричних приладів обігріву та обережного поводження з вогнем. Спеціалісти постійно організовують роз’яснювальну роботу: протипожежні інструктажі, подвірні обходи, превентивні заходи з населенням, – зазначив Віталій Миколайович. – У районі функціонує 22 підрозділи місцевої пожежної охорони, а в селі Седлище Любешівської громади та у Видричах Камінь-Каширської ТГ – по 1 підрозділу добровільної пожежної охорони.

Безперебійний опалювальний сезон – у пріоритеті

У районі триває активна підготовка до опалювального сезону 2022-2023 років. Про всі види робіт, які забезпечують безперебійне постачання відповідних послуг, інформували представники житлово-комунальної галузі.

Окрім того, вулично-дорожнє господарство громад також готують до цього періоду, зокрема проводять заготівлю посипкових матеріалів, ремонт спеціалізованої техніки та врегульовують інші безпекові питання.

Наразі до старту опалювального сезону підготовлені всі заклади освіти, культури та охорони здоров’я краю.

COVID-19: епідеміологічна ситуація – контрольована

Епідситуація є нестійкою, але контрольованою. Про це повідомила завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Оксана Мазур.

– З початку вересня щотижнево реєстрували ріст захворюваності на 20-30 %. Лише за минулий тиждень відповідні показники зменшилися. Виявлено новий різновид штаму, який циркулює в Європі, – Омікрон ВА.5. Він має ще більший ступінь заразності. Зауважу, що міграційні процеси тільки сприятимуть поширенню недуги. Основною умовою недопущення цього є протиепідемічні заходи та дотримання самоізоляції людьми, які були в контакті з хворими. У зв’язку із введенням воєнного стану не здійснюються обмеження щодо невакцинованих осіб, проте, певні категорії працівників, які щодня взаємодіють з великою кількістю людей – в зоні найвищого ризику. Тому рекомендовано якнайшвидше отримати базовий курс вакцинації або бустерне щеплення. На території району функціонує достатньо пунктів імунізації та мобільних бригад, які забезпечені вакциною, – зазначила Оксана Михайлівна.

Також доповідачка озвучила статистику захворюваності. Відтак, протягом поточного року в районі на  COVID-19 захворіло 3 718 осіб, зокрема:

- Камінь-Каширська ТГ – 1 136 випадків;

- Маневицька ТГ – 1 250 випадків;

- Любешівська ТГ – 966 випадків;

- Прилісненська ТГ – 275 випадків;

- Сошичненська ТГ – 91 випадок.

Від початку вакцинальної кампанії на Камінь-Каширщині щеплено 32 300 осіб.

Інші питання

З-поміж усього, члени комісії ТЕБ та НС говорили про створення пересувного пункту управління на базі намету, укомплектуванням його відповідним майном та обладнанням. Він необхідний для забезпечення роботи штабу у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

– Готовність і безпека, а особливо в період воєнного стану, – ключові фактори в питаннях, які ми розглянули сьогодні. Тому прошу тримати руку на пульсі. Працюємо! – резюмувала начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації

Переглядів 636
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua