19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Реагування на критику ЗМІ та громадян>Реагування райдержадміністрації на проблему, підняту в ЗМІ
Четвер, 24 липня 2014 09:23

Реагування райдержадміністрації на проблему, підняту в ЗМІ

№ з/п

Джерело, що оприлюднило критику

Детальний зміст інформації

Реагування органу влади на проблему

10.

Газета «Полісся»,

№ 64 від 10.08.2013 р.

«Місто заросло бур’янами»: «Не завадило б нашим чиновникам взяти в руки коси, сапи і показати як потрібно наводити порядок. Відразу за готелем «Турія» стоять баки для сміття, які неначе вгрузли в кількаметрові бур’яни. З самої весни сюди ніхто не навідувався з косою. Тож це місце – благодать для бродячих псів, де вони гуляють собачі весілля, потрошать витягнуті зі смітників пакунки…».

Камінь – Каширський міський голова В. Бондар проінформований про необхідність усунення забур’янення біля вказаних у статті  будинків, готелю “Турія” та у міському парку. За його словами Камінь - Каширським ВУЖКГ розпочато роботи по усуненню вказаних в статті недоліків.

9.

«Волинські новини»,

06.08.13 р.

        «Замість туалета – відро: без каналізації живуть у Камені-Каширському»: «Відходи відрами виносять із помешкань на подвір’я мешканці одного з багатоквартирних будинків на Волині. Під’єднання їхнього будинку, що на вулиці Шевченка, до каналізаційної мережі міста стало «непідйомною» проблемою для комунальників, – пише «Вісник+К». У міськраді кажуть – через брак необхідних коштів. Торік пообіцяли кошти віднайти цього року, та нещодавно обіцянку знову перенесли на наступний рік. Так, мешканці будинку вже кілька років вимушені обходитися без каналізації, виносячи відходи із помешкань відрами на подвір’я».

Будинок № 108 по вул. Шевченка знаходиться на балансі виробничого управління житлово-комунального господарства міської ради. 

Райдержадміністрацією порушено відповідне клопотання перед Камінь-Каширською міською радою та рекомендовано передбачити кошти на підключення  вищезгаданого будинку до централізованого водовідведення. Відповідно до п. 23 ст. 26, пп.  3,5 ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» затвердження місцевого бюджету, внесення змін до нього відноситься до виключної компетенції міської, селищної, сільської ради, подання допомоги власникам квартир (будинків) в їх обслуговуванні та ремонті, вирішення питань водопостачання, відведення та очищення стічних вод - до власних повноважень виконавчих комітетів міських, селищних, сільських рад.

За інформацією міського голови Василя Бондаря,  питання підведення каналізації до будинку № 108 по вул. Шевченка розглядалось на черговому засіданні тридцять шостої  сесії міської ради, що відбулася 29 липня 2013 року. Було вирішено винести на розгляд бюджетної комісії питання про виділення коштів на розробку проекту робіт по підключенню до каналізаційної магістралі вищезазначеного будинку.

8.

 «Вісті Каменя», 02-03.07.13 р. (аналогічна інформація у інших інтернет-виданнях)

 Понад 60 дітей 10-14 років з Камінь-Каширського району Волині відправили на відпочинок в Запорізьку область у табір з дуже поганими умовами для проживання.

Замість двомісних номерів дітей поселили у кімнати по 9 осіб.

Дітям не можна підходити до вікон, бо вони можуть вивалитись, душем дозволено користуватись один раз на два дні, школярі голодні. За словами самих учнів, під час зливи, вони були змушені підставляти відра під дірками з стелі, дошки підлоги прогнили і прогинаються під ногами, а до вікон їм забороняють наближатися, бо вони можуть впасти.

"Коли ми прибули до табору - ворота виявились зачиненими. І хоча надворі були гроза і злива, до нас півгодини ніхто не вийшов. Можливо довелося б чекати і довше, але ми одного хлопчика пересадили через паркан і він пішов шукати адміністрацію. Аж тоді ми якось врятувалися від дощу.... А потім нас привели в будиночок, в якому ми мали мешкати. Ми були шоковані. Нас поселили по одинадцять чоловік в кімнаті. Душ нам прийняти не дозволили. Сказали що можна користуватися душовою лише через день. До того ж тільки 25 хвилин", - розповів виданню один учень.

“Постіль така, що страшно торкатися. Туалети - жахливі. До того ж по сусідству з нами ще один табір, там санвузлів взагалі нема і наші сусіди ходять до нас. Годують теж погано, воду доводиться купувати. По території бігають зграї бродячих собак. До моря хоч і не далеко, але нам не дозволяють купатися”, - розповіли діти батькам, які телефонують їм ледь не щогодини.

Коли почалися протести і дзвінки від батьків, прийшов директор закладу і просив щоб батьки “не зчиняли галасу і почекали, доки в санаторії “Оріон” відпочинуть діти з Києва, а тоді вже туди переведуть учнів в Волині”.

3 липня, батьки учнів, які перебувають в таборі "Оріон", знову йдуть до голови Камінь-Каширської райдержадміністрації Івана Вовка з цими питаннями. А наразі в прокуратуру спрямована скарга на адміністрацію центральної райлікарні.

 

Група дітей ( 51 чол.), згідно графіка  заїзду, була направлена на оздоровлення в санаторій ”Оріон“ ( м.Бердянськ) терміном з 01.07. по 21.07. 2013 року. Згідно чинного законодавства, дітей на оздоровлення приймають санаторії , які виграли тендер.

1 липня група батьків дітей, які були направлені на оздоровлення  у вище названий санаторій, звернулися до прокуратури району зі скаргою про незадовільні умови перебування дітей у оздоровчому закладі. Прокурор району Андрій Кучер в телефонному режимі звернувся до прокурора м. Бердянська  і повідомив про скаргу батьків.

2 липня 2013 року51 батьків колективно звернулися до керівника виконавчої влади району з приводу незадовільних умов проживання та відпочинку дітей у вищеназваному санаторії. Голова райдержадміністрації Іван Вовк зустрівся з батьками дітей, які перебувають на оздоровлені в санаторії “Оріон” (м.Бердянськ). Про колективне звернення батьків були проінформовані  заступник голови облдержадміністрації  О.І.Курилюк та  департамент соціального захисту населення облдержадміністрації. Відповідна інформація була спрямована і в міністерство соціальної політики.

Питання було взято на контроль. Підтримувався телефонний зв’язок з вихователями, які супроводжували групу дітей.

Головою райдержадміністрації вживались заходи щодо повернення дітей додому, в разі  не вирішення питання адміністрацією санаторію, щодо покращення умов перебування дітей.

О 8.30, 3 липня ц.р., голова райдержадміністрації черговий раз зустрівся з батьками і повідомив про можливість переведення дітей в санаторій ”Лазурний“ м. Бердянська.  Оскільки в цей день голова райдержадміністрації працював у обласній раді , продовжив  зустріч з батьками перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Михалик. Він і повідомив про прийняте  рішення переселити дітей до іншого лікувального закладу - санаторію "Лазурний",але для цього, крім врегулювання  технічної сторони питання, потрібна згода батьків. Батьки прийняли пропозицію зміни оздоровчого закладу.

Того ж дня діти були переведені в оздоровчий заклад “Лазурний”. Умови проживання, за інформацією дітей і батьків, хороші.  Батьки вдячні керівникам влади  за позитивне вирішення питання.

В зв’язку з неготовністю оздоровчого названого оздоровчого закладу забезпечити належні умови перебування дітей, 3 липня 2013 року управління соціального захисту населення райдержадміністрації направило лист у  департамент соціального захисту населення облдержадміністрації про відмову щодо направлення груп дітей в санаторій ”Оріон“ у визначені графіком заїзди з 12 07. по 01.08. (15 дітей) та з 22.07 по 11.08. 2013р. (30 дітей).

В інтернет - виданні згадується ЦРЛ на яку, нібито, подано скаргу батьків в прокуратуру. Негативно згадується і відділ освіти райдержадміністрації.

Лікарі ЦРЛ проводять медичний огляд дітей та дають рекомендації в оздоровчі заклади відповідно напрямків лікування. Відділ освіти забезпечує вихователів, які супроводжують дітей на оздоровлення.

7.

«Полісся»,      29.06.13 р.

«Швидше чорт роги зламає, аніж ви знайдете потрібну вулицю чи будинок»: «Інформація про відсутність нумерації та назв вулиць в м.Камінь-Каширський. «У Камінь-Каширському налічується більше 177 вулиць і провулків, 2982 будинки. Із них більше ніж у третини відсутня нумерація. Ситуація в окремих сільських населених пунктах району ще гірша»

 

4 липня 2013 року голова райдержадміністрації Іван Вовк провів нараду з заступником керівника апарату – начальником відділу організаційно-кадрової роботи апарату райдержадміністрації Сергієм Митчиком, начальником відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації Сергієм Должком, в.о. завідувача сектору житлово-комунального господарства райдержадміністрації Ориною Чосік, начальником відділу статистики Оксаною Занчук та керівниками органів місцевого самоврядуванння щодо стану адресного господарства району.

Станом на 27.06.2013 року кількість вулиць, провулків, майданів), які не мають покажчиків з назвами, становить 35,1%.

Було поставлено завдання в тижневий термін здійснити перевірку наявності та стану номерних знаків на житлових будинках, адміністративних та виробничих приміщеннях; аншлагів з назвами вулиць, провулків, в’їздів та тупиків та інших інформаційних табличок.

Пропозиція про внесення питання “Дотримання належного порядку в адресному господарстві населених пунктів району”, що була надана Громадській раді при райдержадміністрації, була прийнята. Це питання буде обговорено на  засіданні консультативно-дорадчого органу.

6.

«Вісник+К»,

 20.06.13 р.

 «Міст розвалили і досі не відбудували: хоч літай, хоч перепливай»: «В Україні мабуть вже й не залишилось ні одного об’єкта, зруйнованого війною, окрім моста через річку Стохід між Великим і Малим Обзиром Камінь-Каширського району. Звісно, що сільська рада цей міст не відремонтує, потрібно, щоб держава виділила кошти на цей об’єкт. Мости необхідні, бо частина села відрізана рікою, а з Малого Обзира до Великого Обзира дітям треба ходити до школи. У Великому і сільська рада, і пошта, і церква…»

За інформацією Великообзирського сільського голови Василя Смолярчука, на сьогодні пішохідне сполучення і можливість руху для гужового транспорту між Великим Обзиром і Малим Обзиром забезпечено, і не переривалось. Для будівництва нового 20-тиметрового мосту з інших джерел фінансування ( не бюджетні кошти) передбачено 20 тис.грн.. З них на сьогодні 6 тис. перераховано за лісоматеріали та розхідні матеріали. Ведеться заготівля лісоматеріалів.

Силами громади планується до кінця липня ц.р. завершити  будівництво нового мосту.

5.

«Під прицілом», 16.05.13 р.

«Мешканці містечка на Волині ніяк не можуть добитися від влади підведення каналізації»: «Два багатоквартирні будинки у Камені-Каширському на вулиці Шевченка – без каналізації. Мешканці одного з них навіть викопали біля будинку … вигрібну яму.  До сьогоднішнього дня люди змушені користуватися звичайними відрами: ними носять воду, аби помитися, попрати, приготувати їжу тощо. Люди роками марно оббивають чиновницькі кабінети, домагаючись під’єднання до каналізації. А відстань від будинку № 108 до каналізаційної магістралі не перевищує й кількох десятків метрів…  Голова м.Камінь-Каширський  Василь Бондар запевнив, що питання підключення до каналізаційної магістралі двох будинків остаточно вирішать вже у цьому році».

13.07.2012 до райдержадміністрації з колективним зверненням звернулися жителі буд. №108 по вул. Шевченка м. Камінь-Каширський з питанням про підключення цього будинку до централізованого водовідведення.

Будинок № 108 по вул. Шевченка знаходиться на балансі виробничого управління житлово-комунального господарства міської ради. Коштів у міському бюджеті на 2012 рік на виконання цих робіт передбачено не було. 

Радержадміністрацією порушено відповідне клопотання перед Камінь-Каширською міською радою та рекомендовано передбачити кошти на підключення  вищезгаданого будинку до централізованого водовідведення  при формуванні міського бюджету на 2013 рік. (Відповідно до п. 23 ст. 26, пп.  3,5 ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» затвердження місцевого бюджету, внесення змін до нього відноситься до виключної компетенції міської, селищної, сільської ради, подання допомоги власникам квартир (будинків) в їх обслуговуванні та ремонті, вирішення питань водопостачання, відведення та очищення стічних вод - до власних повноважень виконавчих комітетів міських, селищних, сільських рад).

За інформацією міського голови Василя Бондара, питання підключення до каналізаційної магістралі двох будинків остаточно буде вирішено протягом 2013 року.

4.

«Під прицілом», 16.05.13 р. (аналогічна інформація на усіх волинських інтернет-сайтах)

 «Півсотні волинських дітей навчаються у школі, яку визнали аварійною»: «Навчання у три зміни, вбиральні на вулиці, ні актового, ні спортивного, ні комп’ютерного залу. Так навчаються більше півтори сотні школярів селища Оленине, що в Камінь-Каширському районі на Волині, - повідомляє ICTV. Їхню школу ще торік визнали аварійною і закрили, тож нині діти туляться у шести кімнатах, які абсолютно не пристосовані до навчання. У селі мешкає близько тисячі людей. У школі було дев’ять класів, в кожному близько двадцяти дітей. Стільки ж первачків планують іти до школи наступного року. Де вчитимуться їхні діти – батьки не знають. Чиновники нове приміщення обіцяють. Але треба 18 мільйонів гривень, яких у бюджеті району немає.»

Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів села Оленине, де навчається 155 учнів, розміщена в трьох корпусах збудованих в 1953, 1962 та 1980 роках.

         У 2011 році комісія науково-дослідного та проектно-реконструкційного інституту «НДІ-проект-реконструкції» Волинської філії  провела обстеження будівель загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів села Оленине і визнала, що технічний стан будівель є незадовільним при фізичному зносі 60%. Проведення ремонтно-відновлювальних робіт при вищевказаному зносі будівель не рекомендовано.

         У 2012 році відділ освіти райдержадміністрацйії заборонив використання одного навчального корпусу, в якому були розміщені 3 класні кімнати і учительська. (Проводиться демонтаж та виведення із експлуатації).

         Одну класну кімнату та учительську розміщено у вивільненому житловому будинку, який знаходиться поряд зі школою, 2 класи переведено на навчання в другу зміну (в районі є ще 4 школи з навчанням у дві зміни).

Школа має належно облаштований спортивний майданчик. За підсумками спортивно-масової роботи навчальний заклад займає ІІІ рейтингове місце серед шкіл району (в 2012 році – ІІ), за підсумками участі в районних олімпіадах – 7 із 40 (у 2012 – 4 місце).

         У 2012 році відділом освіти райдержадміністрації виготовлено проектно-кошторисну документацію вартістю 138 тис. 346 гривень на будівництво нової школи, виготовлено державний акт на приватизацію земельної ділянки під будівництво нової школи с.Оленине Камінь-Каширського району.     

3.

”Полісся“, 16.03.2013 р., № 22,

“ Чому комунальники не поспішають вивозити сміття ”

Автор статті висловлює незадоволення роботою ВУЖКГ і наводить приклад недотримання комунальниками графіка вивезення сміття.

13 березня 2013 року до редакції районої газети “Полісся” звернулася читачка із зауваженням, що комунальники не вивезли сміття з контейнера поблизу приміщення управління Пенсійного фонду України в районі. Хоча згідно графіка це сміття мало бути вивезено ще 12.03.2013 року. 
Договором про надання послуг між управлінням Пенсійного фонду України в районі та ВУЖКГ передбачено дотримання графіка вивезення сміття з контейнеру, що встановлений поблизу приміщення управлінням Пенсійного фонду України в районі. 
За інформацією начальника ВУЖКГ Анатолія Гембіка, сміття вивозиться згідно графіка – двічі на тиждень. Оскільки сміття до цього контейнера звозять з усіх навколишніх будинків, магазинів та розважальних закладів (не заключивши відповідних договорів), то вивозити його потрібно чи не щодня. 

Уже прийнято рішення збільшити частоту вивезення сміття до трьох разів на тиждень. Направлені відповідні звернення начальника ВУЖКГ до міської ради, аби окремі підприємці все ж уклали угоди на вивезення сміття.

2.

”Полісся“, 16.02.2013 р., № 14,

«Районна школа мистецтв тріщить по швах»

«Цими днями майже три сотні учнів музичного закладу змушені покинути приміщення школи і продовжувати навчання поза її межами». Причиною такого інциденту стала руйнація стін приміщення.

Відповідно до доручення голови райдержадміністрації від 8 лютого 2013 року № 270/07/2-13 з метою збереження життя і здоров’я вихованців та персоналу районної дитячої школи мистецтв, навчання в приміщення закладу призупинено.

Навчальний процес триває, розклад уроків не змінено, учні школи приймають участь у обласних конкурсах, іде активна підготовка до звіту школи, який відбудеться 17 березня 2013 року. Так, 24 лютого на обласному огляді “Калинова сопілка” оркестр народних інструментів районної дитячої школи мистецтв виборов друге місце.

Питання ремонту приміщення дитячої школи мистецтв постало давно. У жовтні 2011 року було направлено лист у Волинський філіал „НДІпроектреконструкція” з проханням провести обстеження приміщення дитячої школи мистецтв і дати висновок технічного стану будівлі. Після обстеження приміщення, аналізу стану несучих будівельних конструкцій, вивчення та аналізу проведених інженерно – геологічних вишукувань грунтів, основи фундаментів будівлі, фахівцями вищевказаної організації були прийняті висновки і дані відповідні рекомендації.

           Відповідно до них, для усунення дефектів та пошкоджень, які перешкоджають нормальній експлуатації будівлі, протягом 2012 року було виконано ряд заходів. Проте  коли відчутно підвищилась температура повітря, почав розтавати сніг, а насипний грунт, на якому побудована школа, є просідним, відчутно став просідати фундамент будівлі і появились тріщини на несучих стінах.

            Начальник відділу культури райдержадміністрації Є.К.Сидорчук 30 січня 2013 року звернулася у Волинський філіал „НДІпроектреконструкція” з проханням виготовити робочий проект на капітальний ремонт будівлі дитячої школи мистецтв.

        6 лютого 2013 року  приміщення школи оглянула комісія у складі: І.І.Вовка – голови районної державної адміністрації, В.І.Суса – голови районної ради, С.В.Должка – завідувача сектору містобудування і архітектури районної державної адміністрації, Є.К.Сидорчук – начальника відділу культури районної державної адміністрації.

8 лютого 2013 року голова районної державної адміністрації І.І.Вовк з метою збереження здоров’я учнів і працівників, забезпечення безперервності навчального процесу та проведення робіт з капітального ремонту приміщення школи мистецтв, доручив начальнику відділу культури і директору ДШМ призупинити навчання у приміщенні школи і тимчасово перевести учнів у приміщення районного будинку культури, центральної районної бібліотеки та районної бібліотеки для дітей.

1.

”Полісся“, 09.02.2013 р., № 12,

«Чому не вигідно якісно ремонтувати дороги?»

Прем’єр-Міністр України М.Азаров на засіданні Кабінету Міністрів України зауважив, що стан окремих доріг в Україні - критичний. За переконанням авторів, не втішив би посадовця і стан доріг Камінь-Каширщини.

У 2012 році на ремонт та утримання доріг комунальної власності передбачено 3704,7 тис. грн.

Минулого року тільки з державного бюджету місцевим бюджетам спрямовано 1 млн. 853,6 тис. грн. субвенції на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг комунальної власності у населених пунктах району. За рахунок коштів державного бюджету проведено ремонт доріг у селах Добре, Мостище, Олексіївка, Сошичне, Хотешів. 

За рахунок коштів, виділених з обласного бюджету, проведено ремонт доріг до сільських кладовищ в селах Верхи, Піщане, Хотешів - загальною вартістю 307,4 тис. грн. На будівництво першої черги тротуарної доріжки по  вул. Ветеранів у с.Раків Ліс використано  232,8 тис. грн., також одержаних з обласного бюджету.

З місцевого бюджету на ремонт та утримання доріг комунальної власності  у 2012 році використано 1310,9 тис.грн.

У 2013 році на ремонт та утримання доріг комунальної власності передбачено 4527, 0 тис.грн. З державного бюджету - 2674 тис.грн. (в тому числі 934,4 тис.грн. - на міські дороги). З обласного - 300 тис.грн, а з місцевого 1552,7 тис.грн. 

2.

“Під прицілом”

29.08.13 р., схожі публікації в обласних ЗМІ

«В одному з сіл на Волині батьки не хочуть пускати дітей до школи, бо бояться за їхнє здоров'я»: «Мешканці одного з сіл у Волинській області грозяться не пустити своїх дітей з першого вересня у школу. Мовляв, бояться за їхнє здоров'я, - повідомляє ТРК «Аверс». Так, мешканці села Осівці, що у Камінь-Каширському районі, невдоволені місцевою школою. Люди розповіли, що умови, в яких доведеться знову приступати до навчання їхнім дітям, просто жахливі. За їхніми словами, сільській школі вже 80 років. Наразі вона в аварійному стані, там відсутній спортзал, а тому діти змушені займатися фізкультурою просто під відкритим небом. Мешканці села нарікають і на жахливу їдальню, яка теж потребує ремонту. В школі також немає бібліотеки».

Питання будівництва нового приміщення школи у с.Осівці  на контролі влади з 2010 року.

Минулого року це питання розглядалося на нарадах при голові райдержадміністрації. В 2012 році було визначено місце під будівництво нової школи. За державний кошт виготовлено проектно-кошторисну документацію.

 В план соціально – економічного розвитку району 2013 року будівництво школи включено як об’єкт особливої ваги, що має  першочергове значення.

28 серпня 2013 року голова райдержадміністрації Іван Вовк взяв участь у сходах селян села Осівці, які були зініційовані батьками школярів. На сходах селян  обговорювалося питання прискорення початку будівництва  нового приміщення  школи.              Будівництво школи  в с.Осівці включено в обласну програму соціально – економічного розвитку і  у 2014 році заплановано розпочати будівельні роботи.

Навчальний заклад села Осівці готовий до початку навчального року. За умови погодження з батьками, на період будівництва нової школи, учні старших класів можуть продовжувати навчання у НВК “ЗОШ І-ІІІ ступеня – гімназія” №2 м.Каменя-Каширського. Навчальний заклад готовий прийняти осівцівських школярів. Школа розрахована на 1024 місця, має два спортивні зали. На сьогодні в НВК навчається  620 школярів.

Відділ освіти райдержадміністрації виділив шкільні автобуси для перевезення школярів. Відстань між населеними пунктами близько 5 кілометрів.

Переглядів 4032
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua