19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Оголошення>До уваги жителів району!
П'ятниця, 23 серпня 2019 15:43

До уваги жителів району!

Схема шахрайства "Ваш родич у поліції" - не нова, проте нині волиняни продовжують потерпати від неї, позбуваючись значних сум грошей. І часто жертвами шахраїв стають саме люди похилого віку.

Так, уже цьогоріч дві мешканки району віддали шляхом перерахунку на окремі банківські рахунки зловмисникам 4,5 тис. грн. та 6 тис. грн., бажаючи залагодити ситуацію з потерпілими від злочину, які нібито вчинили їх члени сім'ї. Жінкам подзвонили "із поліції" та повідомили прикру новину і тут же заспокоїли, що і з потерпілими, і з правоохоронцями усе можна «владнати» за гроші, на що вони й погодились.

Прокуратура вкотре звертається до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про телефонні дзвінки таких "правоохоронців", які розповідають, що ваш близький родич вчинив ДТП чи інший злочин і, аби залагодити  справу з потерпілими та поліцією, необхідно переказати якусь суму на вказаний шахраями картковий рахунок або віддати гроші визначеній особі.

У жодному разі не надсилайте і не передавайте кошти шахраям у таких випадках та обов’язково звертайтеся із заявами про факти таких дій у правоохоронні органи.

Попередьте своїх родичів, особливо похилого віку, про можливі шахрайські дії зловмисників.

І ще варто пам’ятати, що погодившись таким чином "вирішувати" ситуацію, ви стаєте учасником злочину, адже за надання неправомірної вигоди передбачено кримінальну відповідальність.

У свою чергу, аби не стати жертвою шахраїв, купувати речі в Інтернеті треба з розумом!

У час технічного прогресу, коли у мережі Інтернет можна продати і купити, без перебільшення, все, що завгодно, волиняни, в тому числі й жителя Камінь-Каширщини, мало не щодня стають жертвами шахраїв, які, розміщуючи у всесвітній павутині оголошення про продаж різноманітних речей, виманюють гроші у довірливих покупців.

При цьому нерідко громадяни, побачивши в оголошенні лиш фото бажаного предмета та у телефонній розмові з "продавцем" наслухавшись про те, яка хороша та якісна річ їм пропонується і скільки є бажаючих її купити, перераховують немалу суму за омріяне майно, не пересвідчившись навіть у тому, що воно існує в реальності.

Так, цьогоріч мешканець району, маючи намір купити автопричеп, пропозиція про продаж якого була виставлена на сайті ОLX перерахував 5 тис. грн. завдатку за нього - й позбувся цієї суми, адже "продавець" одразу після отримання коштів зник.

Прокуратура вкотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, купуючи товари через мережу Інтернет, і в жодному разі не здійснювати оплату чи передоплату за товар, перераховуючи безготівкові кошти.

Щодо купівлі автомобілів, то спеціалізовані сайти (зокрема auto.ria.com) за прийнятну суму, меншу за ту, яку можна втратити, перерахувавши гроші шахраям, пропонують послугу перевірки транспортного засобу, який продається, за допомогою станцій техобслуговування у різних містах. Відтак, варто скористатися цією послугою, щоб хоча б переконатися в наявності авто та пересвідчитися в його технічній справності.

Окрім цього, ніколи та у жодному разі не повідомляйте свої персональні дані (номери карток, паролі, коди тощо) так званим працівникам служби безпеки банківських установ. В разі наявності будь-якого сумніву відразу ж телефонуйте на гарячі телефонні лінії (контакт чи колл центри) банків, номери яких вказано на картках.

Завжди пам'ятайте, лише ваша пильність та здоровий глузд убезпечить вас від шахрайських дій зловмисників!

 

Начальник Камінь-Каширського відділу Маневицької місцевої прокуратури В. Антонюк

Переглядів 1005
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua