04 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Оголошення>Камінь-Каширська районна державна лікарня ветеринарної медицини щодо профілактичних заходів
Четвер, 21 березня 2024 13:51

Камінь-Каширська районна державна лікарня ветеринарної медицини щодо профілактичних заходів

Профілактичні дезінфекція, дезінсекція та дератизація –  це ефективні  заходи профілактики виникнення багатьох інфекційних захворювань, які поширюються через забруднені поверхні, харчові продукти та питну воду.

Профілактична дезінфекція – це спосіб запобігання бактеріального, вірусного та паразитарного забруднення води питної, громадських приміщень масового користування, тваринних ферм, тощо. Дезінфекція дозволяє запобігти інфікуванню такими інфекційними захворюваннями, як сальмонельоз, дизентерія,  стафілококове харчове отруєння, вірусного гепатиту А, ротавірусних інфекцій та ряду інших небезпечних хвороб.

Дератизація, як засіб боротьби  із заселенням будівель гризунами,  дозволяє  запобігти виникненню таких  особливо - небезпечних хвороб, як туляремія, псевдотуберкульоз, лептоспіроз та ряду інших.

Дезінсекція – це комплекс профілактичних і винищувальних заходів для знищення і врегулювання кількості комах, є ефективним засобом профілактики бактеріального, паразитарного та вірусного забруднення  харчових продуктів, столового та кухонного посуду, поверхонь.

Відповідно до частини другої статті 18 Закону України «Про забезпечення захисту населення від інфекційних хвороб» та статей 40 - 44  Закону України  "Про основні принципи та вимоги щодо безпечності та якості харчових продуктів" підприємства, установи і організацій незалежно від форм власності та громадяни повинні забезпечувати проведення профілактичних дезінфекційних заходів у житлових, виробничих та інших приміщеннях (будівлях) і на земельних ділянках, що належать їм на праві власності чи надані в користування та здійснювати інші заходи з метою недопущення розмноження гризунів та комах.

Проведення робіт з дезінфекції, дезінсекції, дератизації також є обов’язковою вимогою у відповідності до санітарних Регламентів, санітарних правил та норм для у житлових, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах, у місцях масового відпочинку населення та рекреаційних зонах, в інших можливих місцях розмноження переносників збудників інфекційних хвороб. Профілактичні дезінфекційні заходи проводяться не рідше двох разів на рік - навесні та восени.

За невиконання профілактичних дератизаційних робіт передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафних санкцій, які застосовують посадові особи територіальних органів Держпродспоживслужби.

Профілактичні та поточні дезінфекційні заходи проводять коштом підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності або за кошти фізичних осіб.

Вищеперераховані роботи виконує державна установа «Камінь-Каширська районна державна лікарня ветеринарної медицини» на підставі відповідних договорів з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та громадянами.

Працівники Камінь-Каширської районної державної лікарні ветеринарної медицини пройшли навчання і отримали Сертифікати з курсу «Основні аспекти впровадження програми передумов «Боротьба із шкідниками»», що дає право установі, на підставі договорів, приймати участь у проведенні операторами ринку харчових продуктів (суб’єктами господарювання) зазначеної результативної боротьби із шкідниками і гризунами.

Своєчасно та грамотно проведені профілактичні та протиепідемічні заходи з дезінфекції, дезінсекції та дератизації дозволять Вам забезпечити належний санітарний та протиепідемічний стан об’єкта, попередити виникнення інфекційних хвороб, заощадити матеріальні витрати на локалізацію та ліквідацію наслідків шкоди, яка завдається інфекційними хворобами, гризунами та комахами.

Контакти для консультацій та укладання угод на виконання робіт з профілактичної дезінфекції, дезінсекції та дератизації:

  • Телефон: (067)1078544 (керівник Камінь-Каширської районної державної лікарні ветеринарної медицини Євчук Сергій Іванович)
  • Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • Адреса: Волинська область, Камінь – Каширский район, м. Камінь – Каширський, вул. Українська, 1
Переглядів 93 Останнє редагування Четвер, 21 березня 2024 16:54
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua