Версія для друку
Субота, 26 листопада 2022 10:19

90-ті роковини голодного лихоліття: «Пам’ятаємо Голодомор! Зупинимо геноцид!»

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932 – 1933-го та масових штучних голодів 1921 – 1923 і 1946 –1947 років. Через дев’ять десятиліть проти українців знову застосовують методи геноциду. Сучасний російський режим є правонаступником попередніх у цинічних злочинах проти людяності та моралі, позаяк інші його намагання упокорити незламний народ не спрацювали. Трагічні події, які сьогодні розгортаються на очах у всього світу, демонструють, що пам’ять – надзвичайно важлива, а той, хто чинить зло, має сповна відповісти за це.

26 листопада 2022 року на Камінь-Каширщині проходять скорботні заходи, аби вшанувати мільйони українців, зумисно вбитих голодом. Панахиди, хвилина мовчання та акція «Запали свічку» заплановані в усіх територіальних громадах краю.

Зокрема, в районному центрі відбулася церемонія покладання квітів. За дорученням начальниці районної військової адміністрації Ольги Ващук, у ній взяв участь її перший заступник Олександр Михалік спільно з головою районної ради Віктором Сусом і міським головою Віктором Пасем.

«Пам’ятаємо Голодомор! Зупинимо геноцид!»  

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації

Переглядів 467

Галерея зображень