Версія для друку
П'ятниця, 03 листопада 2017 11:24

Підсумки за 9 місяців 2017 року

Автор
Оцініть матеріал!
(3 голосів)

До районної державної адміністрації за 9 місяців 2017 року надійшло 460 звернень, з них – 382 письмові, 78  громадян побувало на особистому прийомі у керівництва  райдержадміністрації. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість письмових зменшилася  на 185, усних збільшилося на 36.

До районної державної адміністрації за 9 місяців 2017 року надійшло 460 звернень, з них – 382 письмові, 78  громадян побувало на особистому прийомі у керівництва  райдержадміністрації. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість письмових зменшилася  на 185, усних збільшилося на 36.

Із письмових звернень, що надійшли  в нинішньому році до районної державної адміністрації, 42 – повторних і 22 колективних. У цих зверненнях піднімалися питання щодо незгоди із відмовою у призначенні державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, надання одноразової матеріальної допомоги.

Через органи влади вищого рівня надійшло 117  звернень ( за звітний період 2016 року - 169).

Результат аналізу звернень за характером питань свідчить, що найбільше звернень до райдержадміністрації надійшло з питань соціального захисту населення - 212 звернень, що становить 46 % (сприяння у призначенні державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, надання одноразової матеріальної допомоги);

22 % від загальної кількості звернень - з питань аграрної політики та землекористування - 104 звернення (затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою);

41 звернення стосувалося питань захисту прав дітей, що становить 9 % від загальної кількості звернень.

У зв’язку з тяжким матеріальним становищем або хворобою заявники звертаються з проханням надати матеріальну допомогу. Для  вирішення соціально-побутових проблем жителям району  з районного бюджету надано одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 67 200 гривень. 

У звітному періоді проведено 4 засідання комісії з питань розгляду звернень громадян. На засіданні комісії аналізувалися причини збільшення повторних звернень у 2016 році, розглядалися питання фінансування робіт по асфальтуванню дороги від  с. Михнівка до с. Хотешів, зміну графіка роботи Бузаківського закладу культури та розірвання договору оренди водного об’єкта.

Райдержадміністрацією проведено 4 виїзні перевірки стану виконання доручень за результатами розгляду звернень громадян.

За 9 місяців 2017 року головою, першим заступником голови та заступником голови  здійснено 27 прийомів громадян за місцем їх проживання.

Розпорядженням голови райдержадміністрації  № 2 від 10 січня 2017 року «Про графік проведення «прямих телефонних ліній» керівництвом районної державної адміністрації, начальниками структурних підрозділів райдержадміністрації, окремими керівниками установ, організацій району на 2017 рік» проведено 31  «пряму телефонну лінію». З питаннями щодо надання матеріальної допомоги, призначенням соціальної допомоги, земельними питаннями звернулося 36 громадян. Оголошення про проведення «прямих телефонних ліній» оприлюднюється на офіційному сайті Камінь-Каширської райдержадміністрації щосереди.

Відповідно до статей 2, 13, пункту 4 статті 25, пункту 9 статті 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в райдержадміністрації діє громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги (розпорядження голови райдержадміністрації від 06 грудня 2011 № 395). За звітний період звернулося  32 заявники.

28 лютого 2017 року на засіданні колегії районної державної адміністрації заслуховувалися питання  «Про підсумки роботи зі зверненнями громадян, що надійшли до райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування за 2016 рік». З розглянутого питання прийнято  рішення від 28.02.2017 № 1/4 та розпорядження голови райдержадміністрації від 01.03.2017 № 55.

07 квітня 2017 року на засіданні колегії райдержадміністрації розглядалося питання  щодо роботи виконавчих  комітетів Новочервищанської, Нуйнівської, Сошичненської та Тоболівської сільських рад по виконанню делегованих повноважень, дотриманню вимог законів України «Про звернення громадян», «Про службу в органах місцевого самоврядування», а 30.06.2017 р. – роботу виконавчих комітетів Видертської, Ворокомлівської, Гуто-Боровенської та Полицівської сільських рад і прийнято рішення та  відповідне розпорядження голови райдержадміністрації.

21 серпня 2017 року на засіданні колегії райдержадміністрації слухалося питання про роботу виконавчих комітетів щодо дотримання вимог Закону України «Про звернення громадян» виконавчими комітетами Заліської,  Качинської, Клітицької, Личинівської сільських рад. За результатами розгляду прийнято відповідне рішення та розпорядження голови райдержадміністрації. На цьому засіданні колегії розглядалось також питання про підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли до райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування району у І півріччі 2017 року, прийнято рішення № 4/6 від 21.08.2017 та розпорядження голови райдержадміністрації № 235 від 29.08.2017 року.

На нараді при керівнику апарату районної державної адміністрації розглянуто питання щодо проведення підсумків роботи із зверненнями громадян, які надійшли до райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування за І квартал 2017 року.

Керівництвом райдержадміністрації з населенням району у звітному періоді проведено 8 єдиних днів інформування, охоплено 33  населених пункти, проведено зустрічі із трудовими колективами в присутності близько 1200 осіб. В ході спілкування обговорено теми щодо об’єднання українського народу в ім’я державної незалежності, проект Закону України «Про засади та порядок вирішення адміністративно-територіального устрою України», проведено роз’яснення щодо військової служби за контрактом та проведення набору громадян на строкову військову службу.

Здійснювалися виїзди мобільним соціальним офісом, утвореним розпорядженням голови райдержадміністрації № 226 від 15 червня 2012 року. За цей період було 32 виїзди в населені пункти району. З питаннями щодо призначення різних видів соціальних допомог звернувся 381 громадянин.

До районної державної адміністрації надійшло 29 запитів на публічну  інформацію. Питання торкалися обсягів виробництва сільськогосподарської продукції підприємствами району, торгівлі та захисту прав споживачів, інформації про роботу дошкільних навчальних закладів району.

За 9 місяців 2017 року у  друкованих засобах масової інформації    висвітлено 17 статтей голови та 16 керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

До виконавчих комітетів міської та сільських рад за 9 місяців 2017 року надійшло 7572 звернення, що на 384 звернень менше, ніж за відповідний період минулого року. Із загального числа  усіх звернень до міської та сільських рад надійшло  письмових –  3062, усних - 4510 (статистичні дані додаються).

У зверненнях  найчастіше  піднімаються   питання видачі  земельних паїв та призначення соціальної допомоги.

Аналіз  показує, що у порівнянні  з відповідним періодом минулого року  зменшилася  кількість звернень громадян від жителів до  Воєгощанської, Заліської, Карасинської, Сошичненської, Новочервищанської, Осівцівської сільських рад.

Переглядів 3179

Останні з Administrator