Версія для друку
Вівторок, 15 лютого 2022 16:34

Вибір професії – це важливий крок у доросле життя.

         Вибір професії – це важливий крок у доросле життя. Ця відповідальність полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти.

З метою інформування учнів про світ професій, формування інтересу до свідомого вибору майбутнього фаху фахівці Камінь-Каширської районної філії Волинського обласного центру зайнятості взяли участь у зустрічі з учнями загальноосвітніх шкіл району.

Директор Камінь-Каширської районної філії Волинського ОЦЗ Лілія Дзямко наголосила, що служба зайнятості  сьогодні – це сучасна сервісна структура, яка надає високоефективні послуги тим, хто шукає роботу і тим, хто потребує кваліфікованих працівників, ознайомила присутніх з ринком праці району та  наявними вакансіями. Школярі отримали повну інформацію про послуги, що надає служба зайнятості,  особливості працевлаштування молоді та можливості навчання за професіями, що користуються попитом на ринку праці.  Діти отримали інформацію про те, як правильно зробити вибір, враховуючи свої здібності, нахили, інтереси.

На базі ДПТНЗ Камінь-Каширське ВПУ  учні мали змогу змоделювати окремі аспекти професійної діяльності та ознайомитися з вимогами професій.

Також Тетяна Митчик проінформувала про можливість профорієнтаційного консультування «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа» та наголосила, що усі бажаючі можуть звернутися до Камінь-Каширської районної філії Волинського центру зайнятості для індивідуальних консультацій в тому числі із використанням психодіагностичних методик з метою професійного самовизначення.

Сподіваємось, що такі заходи спонукають молодь ще раз задуматись над  власними вимогами і очікуваннями від майбутньої професії, оскільки професійне самовизначення особистості пов’язане з її уявленням про майбутнє. Важливим показником професійної перспективи, її реалістичності виступає зв’язок життєвих і професійних очікувань, ціннісних орієнтацій і життєвої мети з професійними планами, здатність пов’язати їх з актуальною життєвою ситуацією.

Переглядів 614